Pentagonas patvirtino – po ukrainiečių smūgių neliko „nė vienos rusiškos sielos“: Ukraina paskelbė efektingus atakos vaizdo įrašus (Video)  ()

Okupantai pasitraukė iš Gyvatės salos Juodojoje jūroje dėl profesionalių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymų – tai patvirtina Pentagonas, o Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame parodyta, kaip Ukrainos kariuomenė naikina rusų techniką saloje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-03 Pentagonas patvirtino – po ukrainiečių smūgių neliko „nė vienos rusiškos sielos“: Ukraina paskelbė efektingus atakos vaizdo įrašus (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos departamentas netiki Rusijos pareiškimu, kad jos pasitraukimas iš Gyvatės salos buvo geros valios gestas.

„Manome, kad ukrainiečiai labai sėkmingai darė didelį spaudimą rusams, be kita ko, panaudojo raketas „Harpoon“, kurias jie neseniai įsigijo atakuodami atsargų laivą. Kai supranti, kokia nevaisinga ir apleista Gyvatės sala, supranti atsargų svarbą. Taigi ukrainiečiai labai apsunkino rusams ten vykdyti savo veiklą ir padarė juos labai pažeidžiamus Ukrainos smūgiams. Taigi, žinoma, dėl to Rusija paliko salą“, – sakė aukšto rango Gynybos departamento pareigūnas, atsakęs į Pentagono spaudos klausimus apie Rusiją ir Ukrainą.

Jis pabrėžė, kad dėl to Ukrainai bus daug lengviau ginti Odesą ir ateityje atverti tuos jūros kelius Rusijai nekontroliuojant Gyvatės salos.

Dėka neseniai iš Jungtinių Valstijų atsiųstų labai mobilių artilerijos raketų sistemų, Ukrainos pajėgos padarė didelę pažangą naudodamos šias ilgesnio nuotolio artilerijos sistemas, taip pat ir prieš Rusijos vadavietes, sakė pareigūnas.

 

Savo ruožtu vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Valerijus Zalužnyj savo oficialiame puslapyje „Facebook“ skelbia, kad „Gyvatės saloje nebekvepia „rusiška dvasia“.

 

„Su vakarykščiais oro antskrydžiais rusai bandė sunaikinti savo įrangą, ginklus ir turtą Gyvatės saloje. Tačiau tradiciškai jie nesusidorojo su užduotimi“.

„Mes „padėjome“ užpuolikams pagaliau evakuoti iš mūsų salos jų garnizono likučius“.

Prie įrašo taip pat pridedamas vaizdo įrašas, kuriame parodyta, kaip Ukrainos kariuomenė naikina rusų įrangą saloje.

Kaip matyti iš vaizdo įrašo, Ukrainos kariškiai Gyvatės saloje sunaikino 2B17M „Tornado-G“ MLRS, kuro cisterną, 3 automobilius, amunicijos sandėlį, kuro ir tepalų sandėlį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(2)
(52)

Komentarai ()