[Žinios trumpai] Rusija Lietuvai ir ES iškėlė ultimatumą ir pagrasino „atsakomosiomis priemonėmis”  ()

Maskvos tonas griežtėja: grasinama pereiti prie jau paruoštų atsakomųjų žingsnių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-09 [Žinios trumpai] Rusija Lietuvai ir ES iškėlė ultimatumą ir pagrasino „atsakomosiomis priemonėmis”  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva grasina griežta reakcija į tranzito į Kaliningradą blokavimą.

Rusijos Federacija Lietuvai ir Europos Sąjungai pateikė ultimatumą dėl Kaliningrado blokados: Maskva yra pasirengusi imtis „griežto atsako“, jei per artimiausias kelias dienas tranzito padėtis nesusitvarkys. Tai pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešėja Marija Zacharova, kurios žodžiai cituojami Rusijos užsienio reikalų ministerijos svetainėje.

Pasak Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovo, Maskva „nelauks iki begalybės“ ir dar kartą perspėja Europą apie savo pasirengimą pereiti prie atsakomųjų žingsnių, kurie jau paruošti.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pripažino, kad Rusijos ūkio subjektai jau dabar patiria nuostolių dėl Vilniaus taikomų apribojimų, ir skundėsi dėl „uždelsto problemos sprendimo“. Kartu departamentas pranešė, kad Rusijos pusė tęsia derybas su Lietuva ir Europos Sąjunga ir tikisi „vienintelio teisingo sprendimo priėmimo“.

 

Maskva tikisi, kad Europa užtikrins netrukdomą tranzitą į Kaliningrado sritį. Savo ruožtu Kaliningrado valdžia praneša pateikusi Maskvai pasiūlymus dėl atsakomųjų priemonių uždrausti sausumos tranzitą į regioną, tačiau nepatikslino, apie kokius pasiūlymus kalbama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(21)
(-10)

Komentarai ()