[Žinios trumpai] Neįtikėtinas įžūlumas - Rusijoje pastebėtas reklaminis skydas „Aliaska yra mūsų!“  ()

„Jie visiškai išprotėjo“, - įsitikinęs Rusijos žiniasklaidos stebėtojas daktaras Ianas Garneris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje, Krasnojarske buvo pastebėtas reklaminis skydas su užrašu „Aliaska yra mūsų!“. Skydas pastatytas, praėjus dienai po to, kai pagrindinis prezidento Putino sąjungininkas pareiškė, kad šalis gali susigrąžinti 1867 metais JAV parduotą Aliaską. „Newsweek“ rašo, kad ketvirtadienį Krasnojarsko gyventojai nustebo visame mieste pastebėję reklaminius stendus.

Rusijos žiniasklaidos stebėtojas daktaras Ianas Garneris „Twitter“ apie tai rašo: „Aliaska yra mūsų! Kaip pastebėta Krasnojarske. Jie visiškai išprotėjo“.

 

Aliaska kažkada buvo Rusijos dalis. JAV Kongreso bibliotekos duomenimis, 1867 m. kovo 30 d. JAV susitarė  nupirkti Aliaską iš Rusijos už 7,2 mln. USD (142 mln. USD šiandien).

 

Grėsmingi stendai pasirodė praėjus vos dienai po to, kai V. Putino sąjungininkas ir Rusijos parlamento Dūmos žemųjų rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas pasiūlė, kad Maskva galėtų „atsiimti“ Aliaską, keršydama už Vakarų įvestas ekonomines sankcijas po šalies invazijos į Ukrainą.

Pranešama, kad trečiadienį Volodinas ir kitas aukštas Rusijos pareigūnas perspėjo, kad JAV ir kitų Vakarų šalių Rusijai dėl Ukrainos karo įvestos sankcijos gali sukelti tiesioginius karinius konfliktus, įskaitant galimą invaziją į Aliaską.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(21)
(-9)

Komentarai ()