[Žinios trumpai] Laikinai okupuotose Ukrainos žemėse prasideda „baltosios naktys”! Kyla masiniai gaisrai, sunaikinta net ir S400 sistema  ()

Baltoji naktis - tai natūralus reiškinys, pastebimas šiauriniuose arba pietiniuose pasaulio regionuose. Ukrainoje įprastais baltųjų naktų nebūna, bet pastaruoju metu kai kuriose Rusijos kontroliuojamose Ukrainos dalyse, pastebimas toks fenomenas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-11 [Žinios trumpai] Laikinai okupuotose Ukrainos žemėse prasideda „baltosios naktys”! Kyla masiniai gaisrai, sunaikinta net ir S400 sistema  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdu, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos didina rusų pajėgų „nukraujavimo“ tempą laikinai okupuotose teritorijose.

Liepos 10-osios naktį buvo susprogdinti mažiausiai 9 Rusijos ginkluotųjų pajėgų sandėliai okupuotose Donecko ir Luhansko teritorijose. Vietiniai gyventojai skelbia filmuotą medžiagą apie degančius Rusijos karinius objektus.

Yra žinoma, kad sandėlius su šaudmenimis, įranga, degalais bei tepalais okupuotuose Alčevske, Toreze, Charcyzske, Šachtarske, Kirovske, Ilovaiske, ir Kalininsko rajone praėjusią naktį puolė Ukrainos ginkluotosios pajėgos. 

Šachtarske okupacinė administracija netgi paskelbė apie civilių gyventojų evakuaciją, nes rusų pajėgų sandėliuose vyksta žiauri saugomos amunicijos detonacija. Anksčiau per smūgius Ilovaiske Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sunaikinti Rusijos priešlėktuvinių raketų sistemą S-400. Apie tai pranešė ne ukrainiečiai, o separatistų valdomas „Telegram“ kanalas „Донбасский кейс“. Sakoma, kad okupuotose teritorijose prasideda „baltosios naktys“ - tamsiu paros metu dangus dažnai nušvinta nuo gaisro tai vienoje, tai kitoje rusų karinėje bazėje.

 

Jei informacija yra teisinga, Rusijos oro gynybos sistema pranyko mūšyje su NATO raketine artilerija - S-400 negali apsiginti nuo HIMARS. Anksčiau buvęs Rusijos FSB pulkininkas Igoris Girkinas skundėsi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos okupuotose teritorijose naikina Rusijos sandėlius ir bazes. Prorusiški šaltiniai tai pripažįsta, todėl akivaizdu, kad gilūs ukrainiečių raketų smūgiai turi didelę įtaką - tiek psichologinę, tiek karinę-strateginę.

Žiniasklaidoje teigiama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos, padedamos Vakarų suteiktos artilerijos, stengiasi kiek įmanoma susilpninti Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijas prieš savo kontrpuolimą.

(57)
(0)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: