[Žinios trumpai] Paaiškėjo skandalingas faktas: Rusijos propaganda didina HIMARS atakų tikslumą – patys to nežinodami žurnalistai daro tikrą „meškos paslaugą”  ()

Ukrainos kariuomenė teigia, kad Rusijos Federacijos propagandistai apie HIMARS veikimo rezultatus kalba jau po 20 minučių nuo įvykio. JAV MLRS yra pagrindiniai užpuolikų taikiniai, jie nepaliekami vienoje pozicijoje ilgiau nei parą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-11 [Žinios trumpai] Paaiškėjo skandalingas faktas: Rusijos propaganda didina HIMARS atakų tikslumą – patys to nežinodami žurnalistai daro tikrą „meškos paslaugą”  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbiama Rusijos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose, JAV ilgojo nuotolio raketų HIMARS paleidimo įrenginių operatoriai Ukrainoje stebi raketų paleidimo rezultatus.

Žurnalistai HIMARS apibūdina kaip „galingą dovaną“ nuo JAV Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Sistemų tikslumas ir veikimo nuotolis leidžia smogti iki 70 km atstumu taikiniams už priešo linijos.

Vienas karys, vardu Aleksandras, žurnalistams sakė, kad HIMARS yra vertingiausias Ukrainos kariuomenės ginklas.

„Tai modernus, tikslus, mirtinas kompleksas. Rusai turėtų to bijoti“, – sakė jis.

Aleksandras pridūrė, kad praėjus vos 20 minučių nuo HIMARS veikimo pradžios, žiniasklaida sužino apie jos rezultatus.

CNN žurnalistai atkreipia dėmesį, kad HIMARS yra pagrindinis Rusijos ginkluotųjų pajėgų taikinys. Vienetai yra stipriai saugomi ir savo pozicijose neužsibūna ilgiau nei 1 dieną.

Pažymėtina, kad Ukrainos kariuomenė fronte naudoja 9 HIMARS ir kitas panašias MLRS sistemas. HIMARS buvo naudojami rusų vadavietei Iziume ir jų pozicijoms Gyvačių saloje atakuoti.

 

Tolimojo nuotolio raketų MLRS smūgiai trikdo Rusijos kariuomenės logistiką – raketos sunaikina šaudmenų, maisto, atsarginių dalių ir kitų prekių tiekimo kelius.

Ukraina taip pat gavo didelio tikslumo GMLRS raketų, skirtų HIMARS sistemoms, kurios gali būti paleidžiamos iki 85 km atstumu. HIMARS veikia principu „šauk ir bėk“, todėl prieš jas sunku vykdyti atsakomąją ugnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(60)
(2)
(58)

Komentarai ()