[Žinios trumpai] Ekspertas: „Pamirškite Krymo tiltą, jis labai naudingas pačiai Ukrainai”  ()

Buvęs Ukrainos valstybinės ginklų prakybos bendrovės „Ukrspecexport“ generalinis direktorius Sergejus Bondarčiukas padarė netikėtą pareiškimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-11 [Žinios trumpai] Ekspertas: „Pamirškite Krymo tiltą, jis labai naudingas pačiai Ukrainai”  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukrspecexport“ bendrovei 2005-2010 metais vadovavęs Sergejus Bondarčiukas yra ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas. „Apostrofo TV“ eteryje jis išsakė savo nuomonę, kodėl dabar nebūtina griauti Krymo tilto. Jis teigia, kad tas tiltas gali būti naudingas Ukrainai.

Bondarčiukas užtikrintai pareiškė, kad Krymo tiltas negali būti pagrindinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taikinys: „Taikinius nustatys Generalinis štabas, atsižvelgdamas į tai, kiek jie svarbūs ir kiek amunicijos turime skirti, kad juos sunaikintume“.

Kam reikėtų išsaugoti Krymo tiltą? Sergejus Bondarčiukas paaiškino: „Mano požiūriu, racionaliau būtų pirmiausia sunaikinti laivus Juodosios jūros įlankoje Sevastopolyje. Kalbant apie Krymo tiltą, turime kaip propagandą pasakyti, kad tai yra humanitarinis koridorius, kurio mes neapšaudysime, kad rusai galėtų grįžti į savo namus kartu su ginklais ir visais pastaraisiais metais Krymo teritorijoje atsiradusiais kolaborantais“.

 

Kitaip tariant, Bondarčiukas mano, kad Ukrainai susigrąžinus Krymą tuo tiltu rusai galėtų važiuoti į Rusiją. Tai būtų savotiškas Ukrainos geros valios gestas.

Bondarčiukas taip pat paaiškino, ar HIMARS sistemomis galima padaryti žalą Krymo tiltui: "Manau, kad taip. Tačiau kiek reikės iššauti salvių, kad būtų padaryta kritinė žala šiai infrastruktūrai ir ar tai prasminga - turi nuspręsti Generalinis štabas“.

(16)
(6)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: