[Žinios trumpai] HIMARS smogė į Ilovaisko karinę bazę, kurią saugojo galinga rusiška priešraketinė sistema S400: skelbiama, kuo viskas baigėsi  (12)

M142 HIMARS pataikė į Rusijos okupantų karinius objektus Zaporižios ir Chersono srityse bei Donbase. Kol ukrainiečių gynėjai NATO ginklais puolė priešo bazę Ilovaiske, Rusijos kariuomenės S-400, turėjęs ją apsaugoti, tiesiog buvo sunaikintas kartu su visa baze.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-11 [Žinios trumpai] HIMARS smogė į Ilovaisko karinę bazę, kurią saugojo galinga rusiška priešraketinė sistema S400: skelbiama, kuo viskas baigėsi  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka tai pareiškė socialiniame tinkle „Facebook“, leisdamas suprasti, kad NATO artilerijos sėkmė Ukrainos rankose tapo tikra Rusijos Federacijos problema.

Kalbant tiesiai šviesiai, Rusijoje kilo skandalas, nes oro gynybos sistemų S-400 gamintojas žadėjo, kad jos galės numušti HIMARS paleistas raketas. Deja, kaip jau įprasta Rusijoje, oficialiai pristatomos S-400 galimybės buvo padidintos kelis kartus, realybėje sistema negali nieko panašaus. Ilovaisko karinės bazės sunaikinimas kartu su S-400 tik vienas iš pavyzdžių, Ukraina skelbia, kad nebuvo nei vieno atvejo, kai S-400 apsaugotų nuo HIMARS atakų. 

Gamintojas yra koncernas „Almaz-Antey“, parduodantis S-300, S-400, S-500, oro gynybos sistemas „Osa“ ir „Tor“, „Pečora“, „Buk“, jūrų oro gynybos sistemas ir radarus. Dėl S-400 nesėkmės kyla abejonių dėl visų kitų „Almaz-Antey“ gaminių kokybės, o tai reiškia, kad jos klientai gali atsisakyti bendradarbiauti.

 

Geraščenka priminė, kad buvęs Rusijos ministras pirmininkas Michailas Fradkovas yra bendrovės valdybos vadovas, o Janas Novikovas – jos direktorius. Pasak jo, dabar abiem bendrovės vadovybės atstovams gresia ne tik atleidimas iš darbo, bet ir baudžiamoji atsakomybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(305)
(2)
(303)

Komentarai (12)