[Žinios trumpai] Ukraina palaukė, kol „atvyks generolas ir visas dalinys bus išrikiuotas aikštėje”, o tada smogė su HIMARS  ()

Manoma, kad Chersone nuo HIMARS nukentėjo Rusijos armijos generolas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-12 [Žinios trumpai] Ukraina palaukė, kol „atvyks generolas ir visas dalinys bus išrikiuotas aikštėje”, o tada smogė su HIMARS  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 10-osios rytą Ukrainos ginkluotosios pajėgos, padedamos raketinės artilerijos HIMARS, atakavo Nacionalinės gvardijos bazę laikinai okupuotame Chersone. Pasirinktas laikas buvo labai tikslus.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ rašė žinomas Ukrainos tinklaraštininkas, politikos konsultantas Miroslavas Oleško.

Anksti ryte internete pasirodė Chersono gyventojų pranešimai apie „antskrydžius“. Šią informaciją netrukus patvirtino Rusijos diversantas, FSB pulkininkas Igoris Girkinas (Strelkovas).

„Šiandien 5 val. ir 10 val. priešas pradėjo stiprias raketų atakas prieš Chersoną“, – „Telegram“ rašė jis.

Koks buvo smūgių tikslas, karo nusikaltėlis neatskleidė. Tačiau dienos viduryje pradėjo pasirodyti daugiau informacijos. Paaiškėjo, kad okupantų bazė buvo sunaikinta.

Chersono regiono karinės administracijos patarėjas Sergejus Chlanas pranešė apie didelius okupantų nuostolius. Anot jo, iš po bazės griuvėsių buvo girdimi sužeistų Rusijos Federacijos kariškių klyksmai. Okupantai prie įvykio vietos nieko neprileidžia.

Oleško tikina, kad smūgio metu bazėje buvo Rusijos kariuomenės generolas.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos apšaudė Rusijos nacionalinę gvardiją Chersone. Tiesiog atvyko kažkoks generolas, aikštėje visi buvo išrikiuoti paradui. O mūsiškiai paleido HIMARS“, – informacija dalijosi tinklaraštininkas.

 

Jis patikslino, kad FSB bazė taip pat buvo užpulta Chersone. Oficialaus paskelbtos informacijos patvirtinimo kol kas nėra.

„Rusus apėmusi panika, naujausia jų oro gynybos sistema nepagauna nė vienos HIMARS raketos. Dangus virš Chersono yra visiškai atviras Ukrainos raketoms“, – rašė A. Oleško.

Pastebėtina, kad pastarosiomis dienomis valdžia paragino civilius Chersono regiono gyventojus evakuotis, nes artėja mūšiai dėl Pietų Ukrainos išvadavimo nuo rusų įsibrovėlių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(1)
(185)

Komentarai ()