[Žinios trumpai] Ukrainos pajėgos raketomis atakavo strategiškai svarbų Antonovo tiltą Chersono regione  (3)

Skelbiama, kad liepos 19 d., okupuotame Chersone atakuotas Antonovo tiltas. Prorusiški šaltiniai skelbia, kad ukrainiečiai strategiškai svarbų tiltą apšaudė HIMARS, tačiau tik viena raketa iš 6 pasiekė tikslą. Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius patvirtino, kad tiltas buvo atakuotas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-20 [Žinios trumpai] Ukrainos pajėgos raketomis atakavo strategiškai svarbų Antonovo tiltą Chersono regione  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirminė informacija socialiniuose tinkluose sukėlė nemažai diskusijų, nes prorusiški šaltiniai skelbė vaizdo įrašą, kuriame ne tik Antonovo tiltas. Iš pradžių vieni rašė, kad buvo numuštos visos 6 HIMARS paleistos raketos, antri tvirtino, kad tiltas nukentėjo, treti teigė, kad dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymo niekas nenukentėjo. Prie Antonovo tilto tikrai įvyko sprogimas - vietiniai rašo, kad raketos užklupo nemažai okupantų.

Chersono srityje yra keturios perėjos per Dnieprą. Jei tiltai bus sunaikinti, okupantai turės labai didelių problemų su logistika ir amunicijos pristatymu į Chersoną. Ekspertai įsitikinę, kad jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos būtų norėjusios, tiltą būtų sunaikinusios anksčiau. Greičiausiai tai užuomina okupantams, kad jie patys paliktų Chersoną, jei nenori būti likviduoti svetimoje šalyje.

 

Oleksijus Arestovičius patvirtino, kad tiltas buvo atakuotas - „Prie tilto buvo sugriauta oro gynybos pozicija, įtvirtinimas, kuriame sėdėjo šį tiltą saugoję „dėdės“. Ant paties tilto irgi krito [raketos“.

Tiesa, Antonovo tiltas tebestovi, nors okupantai svarsto jį uždaryti.

(45)
(0)
(45)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: