[Žinios trumpai] Tai net ne HIMARS! Ekspertas paskelbė labai įdomią informaciją, kuo Ukraina atakavo Antonovskio tiltą  (1)

Antonovskio tiltas buvo atakuotas naudojant 155 kalibro „Excalibur“ sviedinius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-23 [Žinios trumpai] Tai net ne HIMARS! Ekspertas paskelbė labai įdomią informaciją, kuo Ukraina atakavo Antonovskio tiltą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai įsitikinę, kad Antonovskio tiltas buvo atakuotas naudojant 155 kalibro „Excalibur“ sviedinius.

Liepos 19 d. Ukrainos gynėjai pirmą kartą smogė Antonovskio tiltui, jungiančiam Chersoną su kairiuoju Dniepro krantu ir kuriuo Rusijos kariuomenė perkelia karinę techniką į Mykolajivo sritį.

Liepos 20 d. buvo suduotas antrasis smūgis, kuriuo tiltui buvo padaryta didelė žala, apie tai informavo ir patys okupantai, praneša „Ukraina 365“.

Okupantas Stremousovas sakė, kad tiltas karinei technikai uždarytas, laukiama atvykstančių specialistų iš Krymo, kad jį pradėtų remontuoti. Ant tilto galima suskaičiuoti daugiau nei 8 skirtingo skersmens kiaurymių. Švedų žurnalistas Larsas Vilderangas, „Wilkman“ analitikas, atliko išsamią kiaurymių analizę ir padarė išvadą, kad jos atsirado nuo „Excalibur“ sviedinių.

Tai rodo, kad nebuvo panaudotos HIMARS sistemos. Ekspertas pripažino, kad skylės yra skirtingo skersmens. Kai kurios yra labai didelės, o kitos labiau panašios į duobes. Tai rodo, kad šauliai panaudojo uždelsto sprogimo funkciją.

 
 

 

M982 „Excalibur“ 155 mm sviedinys nukreipiamas į taikinį, naudojant GPS arba lazerį. Jis atsitrenkia į objektą dideliu kampu, kaip ir matoma pažeisto tilto nuotraukose.

Ukrainos prezidento administracija komentuodama antskrydžius ant Antonovskio tilto, ragina okupantus patiems išvykti iš Khersono, kol tokia galimybė dar yra.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(1)
(93)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: