[Žinios trumpai] Strelkovas su siaubu paskelbė situacijos fronte įvertinimą: „galime patirti gana rimtą pralaimėjimą“  ()

Šiuo metu Rusijos armija negali atnaujinti rimto puolimo Ukrainoje, pripažino Rusijos diversantas Igoris Girkinas-Strelkovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-24 [Žinios trumpai] Strelkovas su siaubu paskelbė situacijos fronte įvertinimą: „galime patirti gana rimtą pralaimėjimą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšiuose dėl Severodonecko ir Lysyčansko Rusijos kariuomenė prarado puolimo potencialo likučius. Dabartiniame etape ji negali judėti į priekį. Apie tai atvirai kalbėjo buvęs Rusijos FSB pulkininkas, karo nusikaltėlis Igoris Girkinas, žinomas Strelkovo pavarde.

Jis teigė, kad priekyje užsitęsė operatyvinė pauzė. Okupantai neturi jėgų puolimui ir nesitikima, kad dar turės.

„Vienintelis dalykas, kurį dabar gali padaryti Rusijos kariuomenė, tikriausiai yra atremti gerbiamų Ukrainos partnerių smūgį. Aš padariau tokią išvadą remdamasis informacija, kuri gaunama iš fronto. Mūsų ginkluotosios pajėgos dabar negali atlikti net tokios operacijos kaip Severodonecke-Lysyčanske dėl nepakankamo personalo... Ne viskas gerai su technika, bet jos dar yra. O su žmonės yra blogai, labai blogai... Situacija tokia, kad Rusijos kariuomenė dabar negali kažko pulti“, – sakė rusų diversantas.

Jis nėra tikras, ar Rusijos armija gali sulaikyti artėjantį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.

„Priešas niekur neskuba. Ir jis neturi kur skubėti. Jis jau turi pranašumą žmogiškomis jėgomis, o vietomis - ir įranga. Pagrindinės priešo smogiamosios grupės telkiasi prie Chersono, Zaporižės kryptimi, yra pranešimų, kad jie renka kariuomenę ir prie Charkovo... Tikriausiai operatyvinė pauzė baigsis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimu... Tvirtai tikima, kad jei nebus imtasi skubių priemonių kariams papildyti dalinės mobilizacijos būdu, galime patirti gana rimtą pralaimėjimą“, – pareiškė Strelkovas.

(197)
(2)
(195)

Komentarai ()

Susijusios žymos: