[Žinios trumpai] Užtenka vos vieno tanko ir tiltas sugrius! Prie Kachovkos hidroelektrinės situacija dar blogesnė - rusai įstrigo kapitališkai  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos atakavo vartus prie Kachovkos hidroelektrinės, per kurios užtvanka Rusijos kariuomenė gabena techniką į dešinįjį Dniepro krantą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-25 [Žinios trumpai] Užtenka vos vieno tanko ir tiltas sugrius! Prie Kachovkos hidroelektrinės situacija dar blogesnė - rusai įstrigo kapitališkai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau trikdo Rusijos ginkluotųjų pajėgų tiekimą griaudiama tiltus per Dnieprą Chersono srityje. Dabar pasirodė žinios apie sprogimus prie vartų Kachovkos hidroelektrinėje, palei kurios užtvanką Rusijos kariuomenė gabena techniką į dešinįjį Dniepro krantą. Dėl smūgio kelio paviršiuje susidarė skylė, kurią vietos kelininkai skubiai bando panaikinti.

Rusų įsibrovėliai skubiai atvežė darbininkų komandą ir betono maišyklę, angą užpildydami betonu su geležiniais strypais.

Tačiau problema ta, kad automobilių tiltas Kachovkos srityje yra daug silpnesnis nei Antonivkos tiltas Chersone, atakuotas prieš kelias dienas. Jis gali atlaikyti tik 19 tonų, o ne 60, kaip Antonivkos tiltas. Taigi įsibrovėliai nebegalės perkelti daugumos šarvuočių, nes tanko T-72B3 svoris yra 48 tonos, o savaeigių pabūklų „Msta-S“ - 42 tonos.

 

Deja, Antonivkos tiltas tankams nebetinkamas - po Ukrainos atakos jis tiesiog sugriūtų nuo tankų svorio, reikalingas rimtas kapitalinis remontas. 

Atakuodama Dniepro infrastruktūrą Ukraina ne tik apsunkina rusų puolimo galimybes, bet ir uždaro jų galimybes trauktis su turima technika. Greitu metu rusai ne tik negalės permesti pajėgų puolimui, bet ir atitraukti ten jau sutelktų tankų. Todėl per Dnieprą bus tiesiami pontoniniai tiltai.

(60)
(0)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: