[Žinios trumpai] Žiauru! Susprogdintas DLR kalėjimas su Ukrainos belaisviais, daugybė žuvusių - nužudyti ir Azovo pulko nariai (Video)  ()

Rusijos kariškiai ir prokremliški separatistai penktadienį pareiškė, kad Ukrainos pajėgos apšaudė kalėjimą Rytų Ukrainoje ir nužudė mažiausiai 40 ukrainiečių karo belaisvių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-29 [Žinios trumpai] Žiauru! Susprogdintas DLR kalėjimas su Ukrainos belaisviais, daugybė žuvusių - nužudyti ir Azovo pulko nariai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukrainos saugumo pajėgos šiąnakt paleido HIMARS raketas į kardomojo kalinimo centrą netoli Olenivkos“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime, kurį perdavė valstybinės naujienų agentūros.

Jame teigiama, kad Ukrainos karo belaisviai, įskaitant Azovo pulko narius, kurie gegužę pasidavė po to, kai gynė Mariupolio uostamiestį iš apgultos „Azovstal“ plieno gamyklos, buvo laikomi Olenivkos kalėjime.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad 40 ukrainiečių karo belaisvių žuvo ir dar 84 buvo sužeisti.

Separatistinės Donecko liaudies respublikos valdžia nurodė, kad žuvusiųjų skaičius siekia 53.

Ukrainos kariuomenė vėliau penktadienį paneigė Rusijos pretenzijas, kaltindama Rusijos pajėgas nukreipus artilerijos apšaudymą į Olenivkos kalėjimą, „siekiant nuslėpti kalinių kankinimus ir egzekucijas, įvykdytas okupacinės administracijos nurodymu“.

Tariama ataka naudojant JAV tiekiamas tolimojo nuotolio raketų sistemas buvo surengta vykstant aktyviam Ukrainos kontrpuolimui atkovoti du okupuotus pietinius regionus.

 

Donecko liaudies respublikos vadovas Denisas Pušilinas be įrodymų tvirtino, kad išpuolis buvo tyčinis bandymas neleisti Ukrainos kariams „liudyti“ per Donecko „karo nusikaltimų teismą“, kurį Kijevas smerkia kaip apsimestinį.

Per penkis mėnesius trukusių kovų į nelaisvę sugauti Ukrainos kariai yra laikomi Rusijos kontroliuojamose teritorijose, o nepriklausoma žiniasklaida praneša, kad kai kurie iš jų buvo perkelti į liūdnai pagarsėjusį Maskvos Lefortovo kalėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(13)
(-6)

Komentarai ()