[Žinios trumpai] Arestovičius: „Pagal viską, Azovo kaliniai nužudyti dar iki sprogimo, bandoma pasiekti itin bjaurių tikslų“  ()

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas teigė, kad ekspertų išvados rodo, kad tuo metu, kai prasidėjo gaisras, Ukrainos karo belaisviai jau buvo mirę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-30 [Žinios trumpai] Arestovičius: „Pagal viską, Azovo kaliniai nužudyti dar iki sprogimo, bandoma pasiekti itin bjaurių tikslų“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išanalizavę rusų vaizdo įrašą iš okupuotos Olenivkos kolonijos, kurioje liepos 29-osios naktį įvyko sprogimas, pirotechnikos ekspertai priėjo prie išvados, kad vaizdas labiau panašus į medžiagos su aukšta degimo temperatūra sprogimą pačiame pastate, o ne kaip apšaudymo iš išorės rezultatas. Tai pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.

„Manoma, tai ne tiek (ar ne tik) apšaudymas, o panašu į bandymą pašalinti nusikaltimo pėdsakus po pastate įvykusių įvykių“, – pažymėjo Arestovičius. „Vienas iš pagrindinių požymių yra tai, kad žmonės pastate nėra išsibarstę taip, kaip būna po sprogimo, panašiau į apdegusių žmonių kūnus, kurie gaisro kilimo metu jau buvo mirę“.

Kodėl reikėjo žudyti karo belaisvius?

Pasak prezidentūros vadovo patarėjo, šiuo siaubingu veiksmu rusai siekia supykdyti ukrainiečius, kad vienu metu būtų bandoma išspręsti kelias problemas:

● nuslėpti kankinimo ir žmogžudystės kolonijoje įrodymus;

nukreipti „Azovo“ artimųjų ir palaikančiųjų pyktį prieš Ukrainos valdžią („niekšai, ištraukite mūsų vyrus! Juos ten žudo!“);

 

fiziškai sunaikinti kai kuriuos kalinius;

diskredituoti visą Ukrainą kaip visuomenę, kuri šaudo į savo kalinius;

 

diskredituoti HIMARS sistemas ir reikalauti, kad jos būtų kontroliuojamos (tyrimo metu arba jo metu);

 

atitraukti dėmesį nuo vaizdo įrašo, masiškai plintančio socialiniuose tinkluose, kuriame Rusijos kariškiai nupjauna ukrainiečio karo belaisvio lytinius organus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: