[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba skelbia tiesiog skandalingą informaciją, kas iš tikro suprogdino Olenivkos kalėjimą su „Azovu“ belaisviais  ()

Masines ukrainiečių karo belaisvių žudynes Olenivkos kolonijoje įvykdė privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdiniai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-30 [Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba skelbia tiesiog skandalingą informaciją, kas iš tikro suprogdino Olenivkos kalėjimą su „Azovu“ belaisviais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių kalinių žudynes Olenivkoje įvykdė „Wagner“ samdiniai, asmeniškai vadovaujami vadinamojo „Putino virėjo“ Jevgenijaus Prigožino. Teroristinis išpuolis buvo nemaloni staigmena net Rusijos vadovybei, nes nebuvo suderinta su RF Gynybos ministerijos vadovybe.

Apie tai pranešė Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas.

Sprogimas įvyko naujame pramoninės zonos teritorijos pastate, į kurį prieš dvi dienas buvo perkelti kaliniai iš „Azovstal“. Šis pastatas dar niekada nebuvo naudojamas kaip kalėjimas.

„Pagrindinis teroristinio išpuolio tikslas – nuslėpti faktus apie Ukrainos karo belaisvių išlaikymui skirtų lėšų iššvaistymą. Yra žinoma, kad rugpjūčio 1 d. į „objektą“ turėjo atvykti komisija iš Maskvos patikrinti skirtų lėšų panaudojimą ir kalinių kalinimo sąlygas“, – komentavo žvalgyba.

 

Tikroji pastato būklė išdavė tikrąją padėtį, todėl „problemą“ buvo nuspręsta pašalinti tokiu baisiu būdu.

Be to, žinodami apie didelį ukrainiečių susidomėjimą „Azovstal“ gynėjų likimu, teroristai „dirbo, kad padidintų“ socialinę įtampą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(11)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: