[Žinios trumpai] Paskelbti pirmieji kadrai iš susprogdinto Olenivkos kalėjimo - iš karto kilo daug klausimų (Video)  ()

Okupantų kontroliuojamoje teritorijoje Donecko srityje buvusios kolonijos apšaudymo aukų skaičius viršijo 50 žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-30 [Žinios trumpai] Paskelbti pirmieji kadrai iš susprogdinto Olenivkos kalėjimo - iš karto kilo daug klausimų (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų propagandistai paskelbė vaizdo įrašą iš apšaudyto kalėjimo Olenivkoje, kur buvo kalinami „Azovstal“ gamyklos gynėjai, tarp jų - ir „Azov“ kariai. Okupantai nužudė belaisvius Ukrainos gynėjus, o kaltę bando suversti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Donecko separatistai pranešė, kad apšaudymo aukų skaičius pasiekė 53, dar 75 žmonės buvo sužeisti.

Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenka šį incidentą pavadino „dar vienu sąmoningu rusų inscenizavimu-provokavimu vardan keršto, nukreipiančiu dėmesį nuo vakarykščio nusikaltimo (turima omenyje žiauraus Ukrainos kario kankinimo įrašą – red.)“

„Į akis krenta sprogimo kraterio nebuvimas. Atstumas iki matomų sprogimo bangos rezultatų. Tuo pačiu metu nėra jokių gaisro požymių. Juk tai - epicentras. Iš karto kyla klausimai, kur kiti žuvę? Vaizdo įraše yra tik 5 žmonės“, – savo „Telegram“ puslapyje Andriuščenko komentavo rusų paskelbtą įrašą.

 

Jis įsitikinęs, kad tikrasis atakos prieš koloniją tikslas buvo „paslėpti Ukrainos piliečių kankinimų ir žudynių pėdsakus“.

(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: