[Žinios trumpai] Nancy Pelosi gali sukelti III-ąjį pasaulinį karą? Kinija permeta kariuomenę prie Taivanio, situacija labai įtempta, Baltieji rūmai su nerimu stebi, kas bus (Video)  ()

Baltieji rūmai numatomą Pelosi kelionę į Taivaną pavadino „ne itin gera idėja“. Ar ji pasiryš šiam žingsniui, kol kas nežinoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį, liepos 30 d., JAV Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi išvyko darbo vizito į Aziją. Jos vizitas Taivane kelia abejonių, Kinija jau padidino savo karių gretas. Situacija itin įtempta.

Apie tai rašo Amerikos žiniasklaida, skelbia Dialog.UA.

Lėktuvas su Pelosi pakilo iš JAV Andrews karinio jūrų laivyno aviacijos bazės (Merilandas) ir nusileido Havajuose, Honolulu oro uoste.

Savo turo metu Pelosi aplankys Japoniją, Pietų Korėją, Malaiziją ir Singapūrą. Jos vizitas Taivane, kurį Kinija laiko savo suverenia teritorija, kelia abejonių.

Šią kelionę Pelosi planavo dar balandį, tačiau planus teko atidėti dėl ligos. Kongreso atstovė susirgo COVID-19.

Baltieji rūmai numatomą Pelosi kelionę į Taivaną pavadino „ne itin gera idėja“. Ar ji pasiryš šiam žingsniui, kol kas nežinoma.

Faktas, kad Kinija jau padidino savo kariuomenę prie Taivano sienų. Visų pirma, ji pradėjo plataus masto pratybas Pietų Kinijos jūroje. Taip pat Kinijoje buvo pastebėtas PHL-16 MLRS permetimas į provinciją, esančią vos 180 km nuo Taivano.

 

Taivanas, reaguodamas į Kinijos karinę veiklą,  pakėlė naikintuvus iš Chiayi oro bazės.

Kinijos vyriausybės reakcija į Pelosi kelionę labai aštri. Raginama numušti lėktuvą su Pelosi. Be to, kinai grasina sunaikinti JAV aviacijos ekipažą branduoliniais ginklais, jei jis atsiras vandenyse, kuriuos Kinija laiko savais.

Anksčiau Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijian sakė, kad jei Pelosi atvyks į Taivaną, bus imtasi griežčiausių priemonių.

Liepos 28 d. JAV prezidentas Joe Bidenas ilgai telefonu kalbėjosi su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu. Viena pagrindinių jų pokalbio temų buvo Taivanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(15)
(-1)

Komentarai ()