Libano smūgis Rusijai: sustabdė bandymą parduoti Ukrainoje vogtus grūdus - sulaikė laivą, pranešimą paskelbė Rusijos ambasada  ()

Libano prokuratūra 72 valandoms sulaikė laivą „Laodicea“, kuris buvo pakrautas vogtais grūdais okupuotame Kryme.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-01 Libano smūgis Rusijai: sustabdė bandymą parduoti Ukrainoje vogtus grūdus - sulaikė laivą, pranešimą paskelbė Rusijos ambasada  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Libano valdžia sustabdė Rusijos Federacijos bandymą parduoti Ukrainoje pavogtus grūdus: 72 valandoms sulaikytas laivas „Laodicea“, kuris buvo pakrautas aneksuotame Kryme, praneša „Wionews“.

Kyjivo teigimu, laivas atgabeno grūdus iš laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų. Libano valdžia jį sulaikė, kad galėtų atlikti tyrimą. Nuo liepos 28 d. laivas stovi Beiruto uoste.

Libano užsienio reikalų ministerijos duomenimis, laivas plaukė su Sirijos vėliava ir buvo pakrautas grūdais: miltais ir miežiais.

Rusijos ambasada Libane pareiškė nieko nežinanti apie sulaikytą laivą ir pavadino „melagingais“ Ukrainos teiginius, kad laivas gabeno Ukrainos teritorijoje vogtus produktus.

 

Savo ruožtu AFP rašo, kad grūdai laive „Laodicea“ gali priklausyti Sirijos verslininkui, o transporto įmonės savininkas yra turkas. Pirminiais duomenimis, dalį prekių buvo planuota iškrauti Libano teritorijoje, o likusią – išsiųsti į Siriją.

Dieną anksčiau Ukrainos ambasada Libane patikslino, kad „Laodicea“ gabeno 5000 tonų miežių ir 5000 tonų kviečių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(3)
(78)

Komentarai ()