[Žinios trumpai] Kinijos kariuomenės vadovybė paragino karius „pasiruošti karui“  (4)

JAV Atstovų rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizito Taivane dienomis Kinijos kariuomenė Pietų Kinijos jūroje reguliariai rengs pratybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija pradeda „judėti“ Pietų Kinijos jūroje prieš N. Pelosi vizitą Taivane. Toliau auga Azijoje Kinijos ir JAV santykių eskalacija.

Rugpjūčio 2–6 dienomis kinų kariuomenė vykdys pratybas Pietų Kinijos jūroje. Šios datos sutampa su numatomu Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi ir JAV delegacijos vizitu Taivane, pranešė CGTN.

Kinijos karinio jūrų laivyno lėktuvnešis „Shandong“ (CV-17) jau paliko savo karinį doką Hainane ir išplaukė nežinoma kryptimi. Kinijos Rytų karinio regiono vadovybė sakė esanti „pasirengusi palaidoti bet kokį įsiveržusį priešą“.  

Liepos 29 d. Kinija jau surengė dviejų dienų pratybas, kai buvo gauta pranešimų apie N. Pelosi kelionę į Taivaną. Be to, Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos vadovybė paragino karius „pasiruošti karui“. Sprendžiant iš „patinka“ paspaudimų ir teigiamų komentarų skaičiaus, Kinijos žmonės palaiko savo vadovybę.

 

Pirminiais duomenimis, N. Pelosi į Taivaną skris rugpjūčio 2-osios naktį, o rugpjūčio 3-iąją lankysis Taivano įstatymų leidžiamojoje taryboje, kur susitiks su salos vadovybe. Tą pačią dieną Amerikos delegacija išvyks iš Taivano. Nepaisant Pekino grasinimų, Baltųjų rūmų administracija perspėjo, kad rems galimą N. Pelosi kelionę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai (4)