Rusai slepia sprogimo epicentrą? Ekspertas ragina kuo greičiau vykti į Olenivką  ()

Aleksandras Kovalenko mano, kad rusų okupantai skuba pašalinti visus įkalčius, rodančius apie suplanuotą sprogdinimą kolonijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-02 Rusai slepia sprogimo epicentrą? Ekspertas ragina kuo greičiau vykti į Olenivką  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Informacinio pasipriešinimo“ karo ekspertas Aleksandras Kovalenko paaiškino, kodėl svarbu kuo greičiau atvykti į karo nusikaltimo vietą Olenivkoje.

Ekspertas neatmeta galimybės, kad JT ir Ukrainos ombudsmeno (nepriklausomų institucijų, ginančių žmogaus teises, sistema) atstovai bus įleisti į karo nusikaltimo vietą, tačiau pagrindinė problema – kada tai bus leista.

„Būtent kada jie tai padarys. Nes dabar Rusijos įsibrovėliai šalina įrodymus, kurie gali reikšti, kad šis sprogimas, šis teroro aktas buvo suplanuotas. Yra versija, kad šis sprogimas buvo vidinis. Tai yra, sprogmuo buvo padėtas būtent kolonijoje, būtent patalpose“, – sakė A. Kovalenko.

Jis pridūrė, kad tokia vidinio sprogimo versija egzistuoja, nes tie, kurie turėjo galimybę pamatyti rusiškus vaizdo įrašus, Rusijos propagandistų filmuotą medžiagą, išgirdo, kad kartais pasigirsta frazė „ten nefilmuok“.

Pasak karo eksperto, tai kelia daug klausimų.

„Kur tai yra? Kodėl to nenufilmavus? Nes tai buvo sprogimo epicentras? Ir bet kuris sprogimo ekspertas supras, kad čia buvo sprogmuo, o tai bus įrodymas, kad sprogimas buvo vidinis. Ir, kad tai nebuvo kažkoks efemeriškas M142 HIMARS artilerijos sviedinys“, – sakė A. Kovalenko.

Kalbėdamas apie PMC „Wagner“ samdinių dalyvavimą šiame nusikaltime, karo ekspertas sakė: „Vagneriečiai“ tikrai nėra visiškai kontroliuojami Rusijos Federacijos gynybos ministerijos, jie yra RF gynybos ministerijos FSB padalinys. Tai toks FSB (saugumo tarnyba) jėgos padalinys, kurį ši struktūra naudojo Sirijoje, Libijoje ir kitose šalyse. Neatmetu, kad nemaža dalis nusikaltimų, kurie buvo įvykdyti šioje kolonijoje, buvo įvykdyti jų iniciatyva“.

 

Karo ekspertas mano, kad jeigu tokia akcija ruošiama naikinant objektą, žudant karo belaisvius, tai to padaryti neįmanoma vien kažkokia vidine iniciatyva.

„Vis dėlto, mano nuomone, Rusijos Federacijos gynybos ministerija vienaip ar kitaip, vienokiu ar kitokiu jaunesniųjų, viduriniųjų ar vyresniųjų karininkų lygmeniu, žinojo, kas artimiausiu metu turėtų nutikti Olenivkoje“, – sakė A. Kovalenko.

 

Liepos 29-osios naktį Olenivkos mieste buvusios pataisos darbų kolonijos teritorijoje pasigirdo sprogimas. Sugriautas pastatas, kuriame buvo ukrainiečių karo belaisvių, ištrauktų iš „Azovstal“ gamyklos.

Iš karto po sprogimo Rusija apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas apšaudžius pataisos darbų koloniją. Ukraina teigė, kad sprogimas Olenivkoje buvo Rusijos teroro aktas, kurio tikslas buvo nuslėpti karo nusikaltimus, diskredituoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir sutrikdyti ginklų tiekimą.

Žvalgybos duomenimis, išpuolį surengė PMC „Wagner“ samdiniai asmeniniu Jevgenijaus Prigožino nurodymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()