[Žinios trumpai] Pasaulis eina iš proto: Indijos televizija paleido atgalinį skaičiavimą iki Kinijos-JAV karo pradžios  (8)

Vienas Indijos televizijos kanalas transliuoja laidą „War breaking“ - skaičiuoja iki milžiniško pasaulinio konflikto likusį laiką. Tai susiję Nancy Pelosi vizitu Taivane, kuris labai supykdė Kiniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizito Taivane išvakarėse Indijos televizijos kanalas TV9 paleido laidą „War breaking“. Transliuotojas nusprendė nušviesti, atrodo, neišvengiamą JAV ir Kinijos konfliktą.

Laidos fragmente matosi užrašai „Kinija prieš Jungtines Valstijas, atgalinis skaičiavimas“ ir „Karas prasideda“. Indija, kuri pati turi nesutarimų su Kinija, nėra vienintelė šalis, nerimaujanti dėl kaistančios situacijos pasaulyje. Politologai į Nancy Pelosi vizitą žvelgia kaip į istorinį įvykį, kurio interpretacijos Kinijoje kada nors gali būti nagrinėjamos kaip milžiniško globalaus konflikto šaknys.

Nors JAV nepripažįsta Taivano nepriklausomybės, toks vizitas Kinijoje laikomas „vienos Kinijos“ politikos pažeidimu. Kinija artimiausiomis dienomis planuoja prie Taivano surengti pratybas su koviniais ginklais. Ir tai - rimta padėtis, nes Kinija ne kartą kartojo planus prisijungti Taivaną jėga, ypač jei ši šalis skelbs nepriklausomybę. Tuo tarpu JAV teigia, kad padės Taivanui gintis, jei taip nutiks. 

(24)
(3)
(21)

Komentarai (8)