Azerbaidžanas pradėjo „specialiąją karinę operaciją Atpildas“: dėl visko apkaltino Rusijos „taikdarius“ (Video)  ()

Azerbaidžanas reikalauja demilitarizuoti Kalnų Karabacho zoną, kurioje dislokuoti Rusijos taikdariai: pradėta operacija „Atpildas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azerbaidžano gynybos ministerija pareiškė įvykdžiusi operaciją „Atpildas“. Azerbaidžano kariuomenė bepiločiais orlaiviais surengė daugybę raketų ir bombų atakų prieš Armėnijos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.

Tai praneša naujienų agentūros, remdamosis Azerbaidžano gynybos ministerijos svetainėje paskelbtu pareiškimu.

Oro antskrydžių filmuotą medžiagą skelbia „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Oficialusis Baku pareiškė, kad trečiadienį, rugpjūčio 3 d., nelegalių armėnų ginkluotų formacijų nariai okupuotos Azerbaidžano dalies teritorijoje, kurioje dislokuotas Rusijos taikos palaikymo kontingentas, įvykdė sabotažą prieš Azerbaidžano kariuomenės kariuomenės dalinius, dėl ko žuvo Azerbaidžano ginkluotųjų pajėgų karys.

Be to, Armėnijos kariuomenė bandė perimti kelių aukštumų kontrolę ir jose įsitvirtinti. Azerbaidžano vadovybė nusprendė vykdyti operaciją „Atpildas“, dėl kurios buvo paimta į kontrolę daugybė svarbių dominuojančių aukštumų.

 

Vykdant operaciją buvo sunaikintos kelios Armėnijos ginkluotųjų pajėgų kovinės pozicijos, taip pat įvykdyta raketų ir bombų ataka prieš karinį dalinį Yukhari Oratagh kaime.

Dėl to buvo sunaikinta Armėnijos kariuomenės įranga ir darbo jėga, įskaitant artilerijos pabūklus D-30, karinę techniką ir didelį kiekį amunicijos.

Be to, Azerbaidžanas reikalauja visiško Kalnų Karabacho demilitarizavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(4)
(65)

Komentarai ()