[Žinios trumpai] Propaganda netyčia pripažino Rusijos kaltę „Azovstal” belaisvių nužudyme: skelbia, koks buvo to tikslas  ()

Kremliaus propagandos mašina pripažino Rusijos surengtą masinę egzekuciją Olenivkoje laikytiems „Azovstal” gamyklos gynėjams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-11 [Žinios trumpai] Propaganda netyčia pripažino Rusijos kaltę „Azovstal” belaisvių nužudyme: skelbia, koks buvo to tikslas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Masinė egzekucija Ukrainos karo belaisviams Olenivkos kolonijoje buvo Rusijos „bauginimo aktas“. Rusijos propaganda apie tai rašo nedvejodama. Apie tai praneša šaltinis „StratCom“.

Jis atkreipė dėmesį į straipsnį, kurį neseniai paskelbė propagandinis Rusijos leidinys „Komsomolskaja pravda“, tarnaujantis Kremliaus interesams. Paaiškėjo, kad jos antraštė labai iškalbinga: „Gąsdinimo aktas pavyko: po raketų apšaudymų išgyvenę „Azov” belaisviai iš Olenivkos guli ir tikisi mainų“.

Pats straipsnis buvo pilnas Kremliaus propagandinių klišių apie tragediją. Rusai ir toliau tikina, kad ataką kolonijai tariamai surengė Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir tam buvo panaudotos HIMARS raketinės sistemos. Žinoma, jie nepateikia jokių įtikinamų to įrodymų, slepia įvykio vietą ir neleidžia nepriklausomiems tarptautiniams stebėtojams bei tyrėjams ten patekti. Stevenui Seagalui leido, tyrėjams - ne.

 

Tačiau koks „Gąsdinimo aktas pavyko“, jei tai buvo Ukrainos ataka? Įvykio vietą matę rusai supranta, kad taip atrodo ne HIMARS sugriautas objektas. Be to, Rusija taip ilgai kartojo, kad nekenčia  „Azov” kovotojų, kad toks poelgis atrodo dėsningas.

(20)
(0)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: