[Žinios trumpai] Ždanovas netikėtai atskleidė paslaptį, kodė Ukraina su HIMARS nenaikina okupantų dalinių, net jei tiksliai žino jų koordinates  ()

Pasak karybos eksperto Olego Ždanovo, dabar HIMARS naudojimas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms yra „prabanga“, todėl taikiniai yra kruopščiai atrenkami.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-22 [Žinios trumpai] Ždanovas netikėtai atskleidė paslaptį, kodė Ukraina su HIMARS nenaikina okupantų dalinių, net jei tiksliai žino jų koordinates  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olegas Ždanovas įvertino galimybę panaudoti amerikietiškas HIMARS sistemas Rusijos įsibrovėlių naikinimui Donbase, kur Ukraina stengiasi sustabdyti rusų veržimąsi prie Peskio ir Bachmuto.

„Deja, tai neįmanoma, nes ten nėra ypatingos kariuomenės. Išeitų taip, kad mes su HIMARS persekiotume atskirus būrius... Bachmuto, Peskovo ir Avdijivkos apylinkėse daugiausia dirba privačios karinės kompanijos. Ten karių skaičius nėra toks didelis, kad galėtume į juos pataikyti HIMARS“, – sakė Ždanovas.

„Kai turėsime kariuomenę, kaip JAV, kalbant apie įrangą ir ginkluotę, tikriausiai mums nebus problemų stumti HIMARS į atskiras kryptis ir apšaudyti būrių tvirtoves. Deja, šiandien mums tai neįperkama prabanga“, – pridūrė Ždanovas.

 

Kitaip tariant, nors taikiniai Donbase yra žinomi, jie yra per maži HIMARS. Šios sistemos Ukrainos ginkluotose pajėgose yra rezervuotos didesniems, strategiškai svarbesniems taikiniams - vadavietėms, sandėliams ir technikos sankaupoms.

(175)
(4)
(171)

Komentarai ()