Situacija įkaito iki raudonumo: miestuose susirėmimai su policija, dega mašinos, kariai jau šaudo tikromis kulkomis, iš regionų bėga saugumo pajėgos (Video)  (2)

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašai apie susirėmimus Irano miestuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano prezidentas Ebrahimas Raisi yra pasirengęs ryžtingai susidoroti su protestais, prasidėjusiais daugiau nei prieš savaitę, po policijos sulaikytos merginos mirties. BBC praneša, kad per protestuotojų ir policijos susirėmimus žuvo 35 žmonės.

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašai apie susirėmimus Irano miestuose. Vaizdo įrašuose iš Piranšaro, Mahabado ir Urmijos miestų matyti kaip saugumo pajėgos šaudo į demonstrantus.

Žmogaus teisių aktyvistų „Amnesty International“ duomenimis, vien trečiadienį Irano saugumo pajėgos nukovė 19 protestuotojų, įskaitant tris nepilnamečius. Organizacija pažymėjo, kad turi įrodymų, kad Irano saugumo pajėgos sistemingai naudoja kovinę amuniciją.

Protestai sukėlė griežtą Irano režimo reakciją. „Amnesty International“ duomenimis, nuo pirmadienio Irane buvo sulaikyta 11 žurnalistų. Sulaikytų protestuotojų skaičius siekia šimtus – vien šiaurės vakarinėje Guilano provincijoje šeštadienį buvo sulaikyti 739 žmonės, tarp jų 60 moterų.

Sulaikytieji, su kuriais kalbėjosi BBC, tvirtino, kad buvo sumušti.

Šaltiniai Ošnevijos mieste, taip pat vakaruose, leidiniui patvirtino, kad protestuotojai laikinai perėmė kai kurių rajonų kontrolę.

 

 

Vietos gyventojai pasakoja, kad policijos pareigūnai ir pareigūnai iš šių vietovių pabėgo, bet šeštadienį vėl sugrįžo.

Valstybinė žiniasklaida paneigė pranešimus, kad protestuotojai užėmė tris valstybines „Basij“ milicijos būstines.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(2)
(63)

Komentarai (2)