Ždanovas skelbia dar negirdėtą būdą, kaip sunaikinti Krymo tiltą: tam tereikia vos trijų žmonių sutikimo ir tilto neišgelbėtų jokia apsauga (Video)  (2)

Krymo tiltas yra svarbi arterija, skirta aprūpinti ginklais Rusijos įsibrovėlius Ukrainos teritorijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-02 Ždanovas skelbia dar negirdėtą būdą, kaip sunaikinti Krymo tiltą: tam tereikia vos trijų žmonių sutikimo ir tilto neišgelbėtų jokia apsauga (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau yra nekarinis ir nesudėtingas būdas sugriauti Krymo tiltą. Apie tai „Kanale 24“ pasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Laivyba Kerčės sąsiauryje nesustojo, o dabar Rusija ją naudoja su maksimalia apkrova. Todėl, nepaisant to, kad judėjimas vykdomas farvateriu ir su privaloma laivavedyba sunkiasvoriams laivams, eismas yra labai intensyvus.

„Laivas, kurio grimzlė yra iki 8 metrų, didžiausia leistina Kerčės sąsiauryje, turi labai didelę inerciją. Jei plaukdamas laivas nukrypsta 10 metrų nuo farvaterio, kur gylis yra 7,5 metro, jokie vilkikai negali ir neturės laiko jo apsaugoti nuo tilto tarpatramio griūties“, – sakė Ždanovas.

„Siūloma, kad pakrautas laivas, visu greičiu praplaukęs Kerčės sąsiaurį, nukryptų nuo farvaterio ir atsitrenktų į Krymo tilto atramą“, – pabrėžė karo ekspertas.

Tokiai operacijai reikalingas bent motyvuotas laivo kapitonas ir vyriausiasis karininkas bei mechanikas. Tokiu atveju bėdą galima „pateisinti“ elektros energijos tiekimo nutraukimu, tai yra, pagrindinio variklio išjungimu, kas dažnai nutinka manevruojant mažu greičiu.

 

„Faktas yra tas, kad reikia sustabdyti ginklų tiekimą per šią arteriją, kitaip bus labai sunku išlaisvinti mūsų teritorijas, ypač Krymo pusiasalį“, – reziumavo karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(209)
(5)
(204)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: