[Žinios trumpai] Atrodo, kad Pugačiovo sukilimas sukėlė rimtą paniką Putinui: skelbiamas labai keistas pokalbis  ()

Per internetinį susitikimą su konkurso „Metų mokytojas“ nugalėtojais ir finalininkais V. Putinas istorijos mokytoją pradėjo klausinėti apie Jemelyano Pugačiovo kazokų maištą, įvykusį 1762 m., ir jo priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. spalio 5 d., Rusijoje minint Mokytojų dieną, Vladimiras Putinas surengė internetinį susitikimą su konkurso „Metų mokytojas“ laureatais ir finalininkais, kurio metu pasižymėjo kiek ekscentrišku elgesiu.

Labiausiai keistas pasirodė Rusijos Federacijos prezidento pokalbis su istorijos mokytoju, kurio metu diktatorius pradėjo atkakliai klausinėti savo pašnekovo apie Pugačiovo maištą ir jo priežastis. 

Populiariosios politikos „YouTube“ šaltinyje Rusijos opozicijos žurnalistai jau pakomentavo Kremliaus lyderio elgesį. 

Anot jų, V. Putinui dabar rūpi būtent tai, kas turėtų rūpėti žmogui, galinčiam atsidurti ties rūmų perversmo riba.

Diktatorius pokalbio su istorijos mokytoju metu pašnekovui labai domėjosi, kodėl Pugačiovo maištas apskritai tapo įmanomas. Ar dėl to, kad susilpnėjo centrinė valdžia?

Istorikas atsakė, kad savo vaidmenį atliko rūmų perversmai, prasidėję po Petro I mirties, vienas po kito atsirado netikri imperatoriai. „Iš esmės tai yra centrinės valdžios silpninimo elementas“, – vėl maniakiškai pareiškė V. Putinas.

 

„YouTube“ kanalo „Popular Politics“ vedėjas Ilja Šepelinas teisingai pažymėjo, kad Pugačiovo sukilimas kilo būtent absoliučios valdžios Rusijoje laikotarpiu, o paradoksas yra toks: absoliutizmas sutampa su rūmų perversmų laiku, todėl Putinas turi visas galimybes patekti į istoriją kaip nuverstas diktatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(2)
(97)

Komentarai ()