Paskutinis Putino propagandistės reikalavimas įsiutino vokiečius – skelbia apie staigią reakciją (Video)  (2)

Vokietija pradėjo tyrimą dėl Putino propagandistės Prochorovos veiklos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skandalingais pasisakymais ukrainiečių atžvilgiu pagarsėjusi Rusijos provokatorė Julija Prochorova pateko į Vokietijos teisėsaugos institucijų akiratį. Kaip rašo leidinys „Bild“, policija Landsguto miesto prokuratūros nurodymu atliko kratą rusės bute.

Pagrindas atlikti tyrimo veiksmus buvo Rusijos agresijos propagandos faktai. Rusijos pilietė užfiksavo provokuojančius vaizdo įrašus ir paskelbė juos populiariuose socialiniuose tinkluose. Šiuo metu jos „Instagram“ ir „Tiktok“ paskyros yra užblokuotos. Vienas iš šių vaizdo įrašų buvo paskelbtas „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Dabar pilietė Prochorova suaktyvino savo veiklą „Telegram“, kur ji ragina savo sekėjus „padidinti Europos energetikos sistemos apkrovą“, taip skatinant ES grįžti prie bendradarbiavimo energetikos srityje su Rusija.

 

Tyrimo metu rusės bute buvo rasti ir paimti keli išmanieji telefonai ir nešiojamas kompiuteris, kurių medžiagos toliau tiriamos. Tyrimas atliekamas įtariant įžeidimus, taip pat tvirtinant ir propaguojant nusikalstamas veikas.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad Prochorova neturi leidimo gyventi Vokietijoje. Tuo pačiu metu deportacijos byla kol kas sustabdyta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(279)
(7)
(271)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: