[Žinios trumpai] „Krymo ataka atrodys kaip žaidimas smėlio dėžėje“, – pataria Rusijai nepykdyti Ukrainos ir Vakarų, pasekmės būtų baisios  ()

„Rusijos pasitraukimas iš „grūdų sandorio“ nėra rimta problema“: Nesmijanas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-30 [Žinios trumpai] „Krymo ataka atrodys kaip žaidimas smėlio dėžėje“, – pataria Rusijai nepykdyti Ukrainos ir Vakarų, pasekmės būtų baisios  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pasitraukimas iš „grūdų sandorio“ nėra rimta problema, nes Ukraina, remiama Vakarų partnerių, gali savarankiškai eksportuoti grūdus ir, iškilus grėsmėms iš Maskvos, eliminuoti juos iš jėgos pozicijų.

Apie tai rašo žinomas Rusijos ekonomikos ekspertas Anatolijus Nesmijanas, pažymėdamas, kad per pastaruosius 6 mėnesius situacija ir jėgų pusiausvyra Juodojoje jūroje labai pasikeitė.

Tuo pat metu Ukrainos ataka prieš Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyną Sevastopolyje patvirtina jos silpnumą ir pažeidžiamumą.

„Beveik abejingą užsienio valstybių reakciją į Kremliaus demaršą galima paaiškinti gana paprastai: per pastarąjį pusmetį Rusijos pajėgumai Juodojoje jūroje nukrito iki itin blyškių rodiklių. Be to, vakarykštis Sevastopolio puolimas iš tikrųjų patvirtino, kad Juodosios jūros laivynas dabar yra itin pažeidžiamas ir su dideliais sunkumais gali išlaikyti savo saugumą tik pačioje bazėje“, – sakė jis.

Nesmijanas pabrėžė, kad grėsmė grūdų tiekimui iš Nikolajevo ir Odesos uostų prieš pusmetį atrodė gana rimta: buvo puolimo galimybė sausumoje, Rusijos laivynas faktiškai blokavo visą Ukrainos pakrantę.

„Bet tai buvo prieš šešis mėnesius. Šiandien situacija labai pasikeitė, ir jei Kremlius bandys grasinti tiekimo maršrutams per Odesą, visai gali būti, kad vakarykštis reidas Sevastopolyje atrodys kaip žaidimas smėlio dėžėje. Todėl užsieniečiai, žinoma, nutaisė liūdnus veidus ir pasiūlė Kremliui per daug nesišakoti ir grįžti prie „sandorio“, bet jie tikrai neatrodo susirūpinę“, – sakė jis.

 

Savo ruožtu, Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis savo „Twitter“ paskyroje paragino kariniu būdu atblokuoti Ukrainos grūdų eksportą.

„Derybos su Rusija neveikia. Putinas laužo susitarimus ir mus visus šantažuoja. Jei jis ir toliau kels grėsmę grūdų eksportui iš Ukrainos, laisvasis pasaulis turi susivienyti, kad apsaugotų laivus su karine palyda. Šantažą apeisime“, – sakė jis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(162)
(3)
(159)

Komentarai ()

Susijusios žymos: