[Žinios trumpai] Ukraina, Turkija ir JT susitarė dėl „grūdų sandorio“ be Rusijos: skelbiama Maskvos reakcija  ()

Iš Ukrainos uostų išplaukė 12 grūdais pakrautų laivų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-01 [Žinios trumpai] Ukraina, Turkija ir JT susitarė dėl „grūdų sandorio“ be Rusijos: skelbiama Maskvos reakcija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 31 d., iš Ukrainos uostų išplaukė 12 grūdais pakrautų laivų, į uostus įplaukė dar du laivai. Dėl šio sprendimo susitarė Kyjivas, Turkija ir JT.

Jungtinio koordinavimo centro duomenimis, Maskva buvo iš anksto įspėta apie būsimą laivų judėjimą pagal „grūdų sandorį“.

Rusija niekaip nesureagavo. Tačiau propagandinėje žiniasklaidoje jau pasirodė valdžios atstovų komentarai.  „Izvestija“ pašnekovai iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos sakė, kad Rusijos Federacija yra sustabdžiusi dalyvavimą ir oficialiai perdavė tai į koordinavimo centrą.

„[ten] priimti sprendimai mūsų niekuo nesaisto“, – sakė neįvardijami diplomatai.

Šio teiginio prasmę sunku suprasti. Gali būti, kad, net ir paskelbus apie pasitraukimą iš susitarimo Rusija ir toliau leis Ukrainos laivams plaukti arba bandys blokuoti grūdų laivų judėjimą, galbūt, net karinėmis priemonėmis.

 

Žurnalistas Ivanas Jakovina mano, kad bendras Ukrainos, Turkijos ir JT sprendimas Maskvai labai nepatogus ir teks pasirinkti: „Arba pulti civilius laivus, gabenančius maistą, taip rizikuojant susidurti su NATO laivais, arba nieko nesiimti ir susitaikyti su tuo, kad Rusijos grėsmių niekas rimtai nepaiso“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(182)
(2)
(180)

Komentarai ()

Susijusios žymos: