Neįtikėtina, ką daro Turkija: Erdoganas meta iššūkį Kremliui, skelbiama apie de facto atvirą konfliktą – Putinas gali būti sutryptas į purvą  ()

Rusijos laivynas, kuris anksčiau blokavo Ukrainos grūdų eksportą, nebekontroliuoja Juodosios jūros, praneša žiniasklaida, remdamasi britų žvalgybos duomenimis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-01 Neįtikėtina, ką daro Turkija: Erdoganas meta iššūkį Kremliui, skelbiama apie de facto atvirą konfliktą – Putinas gali būti sutryptas į purvą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkija meta iššūkį Kremliui Juodojoje jūroje, kviesdama de facto į atvirą konfliktą dėl Ukrainos grūdų, rašo „Finanz“.

Šeštadienį Rusija paskelbė pasitraukianti iš liepos pabaigoje sudaryto grūdų sandorio, leidžiančio atidaryti Ukrainos uostus ir eksportuoti 390 laivų su 8 mln. tonų kviečių, kukurūzų ir kito maisto.

Tačiau grūdų eksportas iš Odesos ir Mykolajivo tęsiasi, sekmadienį paskelbė Stambulo Jungtinis koordinavimo centras (JKC), sukurtas tikrinti laivus su grūdais.

Spalio 31 dieną susitarta dėl 16 laivų praplaukimo jūriniu humanitariniu koridoriumi: iš Ukrainos išplauks 12 grūdus gabenančių laivų, keturi atplauks į Ukrainos uostus pasikrauti.

 

Turkija lieka susitarimo šalimi, o jos laivynas yra grūdų vežėjų saugumo garantas, išvalydamas farvaterį nuo minų ir lydėdamas laivus iki pat Bosforo sąsiaurio.

Nepaisant to, grūdų rinka yra nervinga: kviečių kainos rytinėje prekyboje šoktelėjo beveik 8 % iki 8,93 USD už bušelį (nesisteminis biralų ir skysčių tūrio vienetas D. Britanijoje, – red.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(206)
(2)
(204)

Komentarai ()