[Žinios trumpai] „Pirmiausia aš tai pasakysiu Bidenui“ – Erdoganas skelbia apie stulbinančią sensaciją dėl „grūdų sandorio“ (Video)  (2)

Turkijos prezidentas pakomentavo Rusijos grįžimą prie susitarimo dėl grūdų eksporto Juodosios jūros keliais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-02 [Žinios trumpai] „Pirmiausia aš tai pasakysiu Bidenui“ – Erdoganas skelbia apie stulbinančią sensaciją dėl „grūdų sandorio“ (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankara ir Maskva trečiadienį, lapkričio 2 d., paskelbė atnaujinančios susitarimą dėl grūdų produktų eksporto Juodosios jūros keliais. Pasiekus susitarimą, žiniasklaidos atstovai paklausė Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano, kaip jam pavyko įtikinti Kremliaus vadovą Vladimirą Putiną sugrįžti prie susitarimo.

Turkijos lyderis atsisakė atsakyti į šį klausimą, su šypsena veide ištardamas, kad pirmiausia apie tai papasakos Baltųjų rūmų šeimininkui Joe Bidenui.

„Pirmiausia aš apie tai papasakosiu Bidenui, paskui jums“, – atsakė Erdoganas.

Paaiškėjus apie sutarties atnaujinimą, Rusijos gynybos ministerija išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad Maskva iš Ukrainos gavo „garantijas, kad „grūdų koridorius“ nebus naudojamas kariniams tikslams“. Pažymima, kad garantijos gautos, tarpininkaujant Ankarai ir JT.

 

Dieną prieš tai įvyko Erdogano ir Putino, taip pat Turkijos ir Rusijos gynybos departamentų vadovų Hulusi Akar ir Sergejaus Šoigu pokalbiai telefonu. Rusijos pusė primygtinai reikalavo pateikti „realias garantijas“, kad minėtasis koridorius nebus naudojamas kovinėms operacijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(1)
(89)

Komentarai (2)