[Žinios trumpai] Putinas paskelbė neįtikėtinas garantijas, kurias gavo iš Ukrainos  (2)

Ukraina kol kas nepatvirtino informacijos apie kokias nors garantijas Rusijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-03 [Žinios trumpai] Putinas paskelbė neįtikėtinas garantijas, kurias gavo iš Ukrainos  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, vadovaudamasis gynybos ministerija, tvirtina, kad Ukraina su Turkijos tarpininkavimu tariamai suteikė Maskvai garantijas dėl Rusijos Juodosios jūros laivyno laivų nepuolimo. Tai Putinas paskelbė susitikimo su nuolatiniais Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos nariais metu.

Putinas dar kartą apkaltino Ukrainą tariamai „naudojant humanitarinį koridorių smūgiams prieš Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyną“. Pasak jo, Rusijos pusė „iš Kyjivo reikalavo nepulti Juodosios jūros laivyno“. Ankara atliko tarpininko vaidmenį. Putinas ir toliau grasina pasitraukti iš susitarimo dėl grūdų eksporto Juodosios jūros keliais, jei bus pažeistos jo minėtos „garantijos“.

„Per Gynybos ministeriją buvo gauta informacija iš Turkijos, kad Ukraina suteikė tokias garantijas“, – sakė Putinas ir pridūrė, kad nurodė Rusijos gynybos ministerijai atnaujinti Maskvos dalyvavimą grūdų sandoriuje. Ukrainos pusė kol kas nepatvirtino, kad Rusijai suteiks tokių garantijų.

Ukraina niekada oficialiai neprisiėmė atsakomybės už smūgius Kryme ar Rusijos teritorijoje. Be to, Rusijos karo laivai yra teisėtas taikinys karo metu, nors po dronų atakų Sevastopolyje Rusija ir rėkė „terorizmas“. Nors Rusija teigia, kad atakoms galėjo būti panaudoti komerciniai krovininiai laivai, dalyvaujantys grūdų eksporte, tokių įrodymų iš tikrųjų nėra. Taigi, nors Maskva reikalavo, kad Ukraina pasižadėtų nepulti Rusijos laivų (kurie nuolat sparnuotomis raketomis atakuoja Ukrainos energetikos infrastruktūrą), sunku patikėti, kad Ukraina suteiktų tokias garantijas.

(6)
(20)
(-14)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: