[Žinios trumpai] CNN: NATO žino, iš kur į Lenkiją atskrido raketa  ()

NATO lėktuvas atsekė Lenkijoje sprogusios raketos trajektoriją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-16 [Žinios trumpai] CNN: NATO žino, iš kur į Lenkiją atskrido raketa  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija išvakarėse vėl įvykdė masinį Ukrainos apšaudymą, iššaudama iki 90 sparnuotųjų raketų. Nukentėjo kritinė šalies infrastruktūra, dauguma šiaurės ir vakarų Ukrainos regionų liko be elektros ir vandens tiekimo.

Tačiau viena iš raketų pataikė į Lenkijos teritoriją. Vietos žiniasklaida praneša, kad tai Rusijoje pagamintas X-101, tačiau nežinoma, kas ją paleido ir iš kokios teritorijos atskrido, informuoja CNN.

Tačiau NATO jau žino, nes danguje virš Lenkijos buvo jos budintis lėktuvas.

Žiniasklaida praneša, kad jam pavyko atsekti raketos trajektoriją, o visa gauta informacija buvo perduota NATO šalims. Aljansas dar nėra pasirengęs pasakyti spaudai, iš kur tiksliai buvo paleista Lenkijoje sprogusi raketa.

Yra žinoma, kad Lenkijoje, sprogus maždaug dviem raketoms, žuvo du vietos gyventojai. Varšuva neabejoja, kad tai Rusijoje pagamintos raketos. Tačiau Duda nežino, kas jas paleido ir iš kokios teritorijos. JAV prezidentas teigė, kad greičiausiai ji nebuvo paleista iš Rusijos teritorijos.

 

Kai kurios žiniasklaidos priemonės praneša, kad neva tai buvo Ukrainos paleistos priešraketinės raketos, bet būtina pabrėžti, kad oficialiai patvirtintos informacijos dar nėra.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(20)
(19)

Komentarai ()