„Tai tyčinis smūgis!“ Ždanovas skelbia, kaip Putinas gali sugriauti NATO  ()

Rusijos raketų ataka Lenkijos teritorijoje gali suskaldyti NATO, nes Aljanse nebus bendro sutarimo, ką daryti toliau.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-16 „Tai tyčinis smūgis!“ Ždanovas skelbia, kaip Putinas gali sugriauti NATO  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo eksperto Olego Ždanovo, Rusijos raketų ataka Lenkijos teritorijoje yra tyčinė.

„Juk Putino padėtis beviltiška, jis pralaimi karą Ukrainoje. Bet Putinas negali to padaryti, ir jam neleidžiama naudoti branduolinio ginklo – jam buvo nustatytos per griežtos ribos. Todėl jis pasirinko paprastą sprendimą – bandomąjį akmenį – smūgį NATO šaliai. Raketos pataikė į Lenkiją, o tai galėjo būti ir Baltijos šalys.

O dabar susidaro įdomi situacija – Putinas stato NATO į nepatogią poziciją: arba Aljansas atsakys, arba nuris karčią piliulę. Jei nuris, tai Putinas vėl smogs ir nebūtinai Lenkijoje. Jis supras, kad NATO yra silpnavalis.

Jei dabar paskelbsite karą Putinui pagal NATO 5 straipsnį, jis nedelsdamas pasiūlys derybų procesą. Tik dabar jis derėsis su Bidenu, Macronu ir Scholzu, tai yra, aukščiausiais NATO pareigūnais.

Tai yra esmė – Putinas ketina kelti tarifus. Jis gali sau leisti pralaimėti NATO, bet ne Ukrainai.

Raketų ataka prieš Lenkiją, mano požiūriu, buvo tyčinis smūgis. Kai programuojama šimtas raketų, vieną galima suprogramuoti „neteisingai“. Juk raketa praskriejo įdomiai – tarp Lucko ir Lvovo, praskriejo per sieną Liublino kryptimi. Tai ne klaida. Jei raketa nukeliautų į Lvovą ar Lucką, vis tiek būtų galima sakyti, kad rusai suklydo koordinatėse. Taigi, ne, tai buvo tikslinis puolimas prieš Lenkijos teritoriją.

Svarbus dalykas šioje istorijoje yra tai, kad šis smūgis gali suskaldyti NATO. Nes Aljanse nebus bendro sutarimo, ką daryti toliau. Esu tikras, kad Prancūzija atsisakys taikyti 5 straipsnį, taip pat Vokietija ir Austrija, Ispanija ir Portugalija gali atsisakyti. Tačiau rytų šalys, priešingai, pavyzdžiui, Estija jau pasirašė.

Jei NATO nuspręs imtis atsakomųjų veiksmų, Putinas praras viską. Be to, NATO gali atsakyti net ne kariniu būdu, o, pavyzdžiui, sankcijomis. Juk NATO šalys yra tos pačios G7 šalys, išskyrus Japoniją, jos taip pat yra G20 šalys. Jie tiesiog įves tokias sankcijas, kad Rusijos ekonomika žlugs per vieną dieną. Jie gali sugriauti visą Rusijos finansų sistemą įvedę vieną sankciją. Jiems nereikia kelti lėktuvų, bombarduoti Maskvos, Sankt Peterburgo, Voronežo ir kt. Jie padarys tai, ko prašėme.

 

Be to, Vakarai dabar gali uždaryti dangų virš mūsų. Bet kuriuo atveju šis incidentas mums didelių pasekmių neturės. Nes mes negalime būti blogesni. Juk Putinas bando eskaluoti situaciją, pakelti šio konflikto lygį. Čia Putinas su NATO derėsis ne dėl Ukrainos, o dėl gražaus praradimo NATO. Jis nebegali prašyti duoti jam Ukrainos ir pažadėti taikiai išsiskirstyti, ne. Jis derėsis dėl NATO praradimo sąlygų. Jei NATO nusileis, jis eis skilimo keliu, o Putinas vėl smogs.

 

Po šio incidento Ukrainai gali pradėti tiekti daugiau ginklų arba uždaryti dangų. Vakarai gali padaryti bet ką, bet klausimas, ar jie to nori. Pažiūrėkime, kaip NATO elgsis šioje situacijoje. Aljansas gali paskelbti neskraidymo zoną, uždaryti dangų virš Ukrainos, taip pat atvežti čia savo oro gynybos sistemas ir išplėsti NATO priešraketinės gynybos sistemą į mūsų teritoriją. Jie gali tiesiog dramatiškai padidinti ginklų tiekimą mums. Viskas jų rankose.

Putinas tiesiog taip nepasiduos – pakels statymus. Apribojo jį branduoliniais ginklais, bet jis rado būdą – pataikė į NATO šalį, provokuoja jas. Kalbant apie strategiją, jis žaidžia labai profesionaliai. Vakarai šiuo atžvilgiu nieko negali padaryti.

Idiotizmo požiūriu viskas irgi neįtikėtina. XXI amžiuje kovojame kaip viduramžiais: statome tvoras, kasame griovius ir t. t.

Putinas su šiuo incidentu stumia traukinį nuo kalno. Jis nesiruošia laukti, nes laikas prieš jį. Jis neturi pagrindinio kozirio tame kare – laiko: nespėja paruošti atsargų, išimti technikos iš saugyklos ir sutvarkyti, nespėja suorganizuoti normalios kariuomenės, kad galėtų eiti į puolimą taip, kaip jis svajojo. Todėl jis pats pagreitina įvykius. Tai mums naudinga ta prasme, kad problema pradedama spręsti greičiau nei anksčiau.

 

Jei Ukrainai padidins ginklų pasiūlą, kaip straipsnyje rašė Zalužnas, 10-20 brigadų ginklų komplektų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos greitai pasieks 1991 m. sienas, visiškai nugalėdama Rusijos kariuomenę.

Branduoliniai ginklai vargu ar bus panaudoti, bet Putinas tikrai gali sugriauti NATO – tai įmanoma. Greičiausiai Scholzas ir Macronas tiesiog išreikš gilų susirūpinimą. O kas tada?“ – retoriškai klausia Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(7)
(35)

Komentarai ()