Arestovičius skelbia, kaip reaguos NATO į raketų smūgį Lenkijoje: viskas priklauso nuo esminio klausimo  ()

Kaip reaguos NATO į raketų smūgį Lenkijoje?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-16 Arestovičius skelbia, kaip reaguos NATO į raketų smūgį Lenkijoje: viskas priklauso nuo esminio klausimo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentūros patarėjas Oleksijus Arestovičius pareiškė, kad nebus jokios NATO reakcijos į Lenkijos teritorijos apšaudymą. Anot jo, NATO atleis Rusijai už incidentą.

„Jie (rusai, – red.) kaip visada sakys „tai ne mes“, – pasuks neigimo keliu. Viskas kaip įprasta. Esu tikras, kad NATO šalys pasinaudos šia pauze, kad nepakeltų temperatūros. Sunkus politinis sprendimas, ir aš neabejoju, kad jiems bus atleistas šis incidentas“, – sakė Arestovičius.

Jis pabrėžė, kad viskas priklauso nuo to, kaip NATO atsakys į klausimą: smūgis buvo tyčinis ar ne.

„Žinoma, jei tai buvo tyčia, tai yra pagrindas konsultacijoms dėl 5 straipsnio taikymo – dėl kolektyvinės gynybos. Pastaba – ne karui, o konsultacijoms. Jei nuosprendis bus „atsitiktinis smūgis“, greičiausiai bus teismas, kompensacija“, – sakė Arestovičius.

 

Jis pažymėjo, kad Rusijos Federacija jau pasuko tradiciniu neigimo ir kaltės perkėlimo Ukrainai keliu, sakydama, kad „Ukrainos oro gynybos raketos nukrito ant Lenkijos teritorijos“.

„Ilgalaikės pasekmės – griežtesnės sankcijos ir didesnis ginklų tiekimas mums, taip, labiau tikėtinos. Bet kuriuo atveju šis incidentas yra naujas stiprus argumentas jų naudai. Suvaldyti karą ir neleisti jam išsilieti galima tik jėga. Suteikite mums pakankamai lėšų“, – baigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()