[Žinios trumpai] Erdoganas skelbia sensacingą pareiškimą apie sprogimą Lenkijoje: „atrodo, ši raketa nėra Rusijos gamybos“  ()

Recepo Tayyipo Erdoğano teigimu, incidento Lenkijoje priežastis galėjo būti techninė klaida. Jis ragino pasaulio lyderius G20 viršūnių susitikime neskubėti kaltinti Rusijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-16 [Žinios trumpai] Erdoganas skelbia sensacingą pareiškimą apie sprogimą Lenkijoje: „atrodo, ši raketa nėra Rusijos gamybos“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Susitikau su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu. Susidarė bendras įspūdis, kad ši raketa nėra Rusijos gamybos, o šis pareiškimas atveria kelią tam tikriems faktams. Todėl nereikia tvirtinti, kad ši raketa buvo paleista iš Rusijos. Tai būtų provokacija“, – sakė jis. Turkijos prezidentas taip pat pabrėžė būtinybę užmegzti dialogą.

Lapkričio 16-osios naktį Lenkijos užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad į Lenkijos teritoriją nukrito Rusijoje pagaminta raketa, tačiau jas naudoja ir Ukraina. Šiuo metu keliama versija, kad dviejų žmonių žūtis kaimyninėje Lenkijoje galėjo sukelti Ukrainos priešraketinės gynybos veiksmai. Net ir tuo atveju kaltinti derėtų ne besiginančią šalį, o tą, kuri puola. Rusija lapkričio 15 dieną atakavo energetikos objektus visoje Ukrainoje, įskaitant ir netoli Lenkijos esančius regionus, Lvivą.

(5)
(34)
(-29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: