[Žinios trumpai] JAV pareigūnai anonimiškai skelbia, kieno raketos galėjo nukristi Lenkijoje  (6)

„Associated Press“ rašo, kad į Lenkijos teritoriją nukritusi raketa galėjo būti paleista besiginančios Ukrainos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-16 [Žinios trumpai] JAV pareigūnai anonimiškai skelbia, kieno raketos galėjo nukristi Lenkijoje  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV pareigūnai su žurnalistais sutiko kalbėti tik su anonimiškumo sąlyga, bet jie teigė, kad, preliminariais skaičiavimais, tai buvo Ukrainos oro gynybos paleistos raketos nuolaužos.

Lapkričio 15 d., per didžiulę raketų ataką Ukrainoje, Lenkijoje nukrito 2 raketos, žuvo 2 žmonės. JAV žvalgyba patvirtino incidentą. Netrukus tapo aišku, kad tai - rusiškos raketos, bet jas naudoja ir Ukraina. Rusijos gynybos ministerija informaciją apie Rusijos raketų kritimą Lenkijoje pavadino „sąmoninga provokacija siekiant eskalacijos“.

Lapkričio 16-osios naktį Lenkijos užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad į Lenkijos teritoriją nukrito Rusijoje pagaminta raketa. Galimai S300. Tačiau dabar aiškėja, kad tai galėjo būti, ne Rusijos pajėgų paleista raketa, o ukrainiečių raketa, kuria buvo siekiama apsiginti nuo Rusijos smūgių. Kaltė dėl incidento vis tiek krenta Rusijai, kuri paleido masinę raketų ataką prieš Ukrainą, nutaikytą į elektros tinklų objektus. Dalis Rusijos taikinių buvo Lvive ir kituose taškuose šalia Lenkijos sienos. Panašu, kad Lenkijoje galėjo kristi šių objektų ginti paleistos Ukrainos raketos ar bent jau jų nuolaužos.

(27)
(7)
(20)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: