[Žinios trumpai] Lenkijos oro gynyba ims saugoti Ukrainą: skelbiamas įspūdingas generolo pasiūlymas  ()

Lenkijos oro gynyba turėtų apsaugoti ir dalį Ukrainos teritorijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-17 [Žinios trumpai] Lenkijos oro gynyba ims saugoti Ukrainą: skelbiamas įspūdingas generolo pasiūlymas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos armijos generolas Romanas Polko, kuris yra Lenkijos Prezidento saugumo ir gynybos tarybos narys, pareiškė, kad Pševodo kaime nukritus raketai, Varšuva turėtų sustiprinti oro erdvės saugumą. Visų pirma, Lenkija Ukrainos teritorijoje turėtų įrengti oro gynybos sistemas.

Kaip rašo lenkiškas „Radia ZET" leidinys, generolas mano, kad tai suteiks maksimalų atsparumą bet kokio tipo sviediniams, kol jie pasieks Lenkijos ir Ukrainos sieną. Jis pabrėžė, jog Lenkijos oro gynyba turėtų apsaugoti ir dalį Ukrainos teritorijos.

„Tai turėtų būti oro erdvės juostos prie Ukrainos teritorijos uždarymas ir oro gynybos sistemos sukūrimas. Negalime leisti, kad žūtų Lenkijos piliečiai", – aiškino kariškis.

Generolas tikisi, kad Lenkijos teritorijoje bus įvestos papildomos oro gynybos priemonės, taip pat sustiprintas oro erdvės stebėjimas ir karinės aviacijos joje buvimas.

 

„Turime informuoti Rusiją, kad Ukraina ir pasienio zona bus nuolat kontroliuojama NATO aljanso, o Rusijos karinės priemonės bus numuštos", – sakė R. Polko.

Kariškis pabrėžė, kad „precedento neturinti ataka prieš civilius objektus ir infrastruktūrą yra pagrindas NATO pagaliau panaikinti apribojimus Ukrainai ir suteikti jai tolimojo nuotolio ginklus".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(238)
(5)
(232)

Komentarai ()