[Žinios trumpai] Lenkijos krizė gali būti slapta Kremliaus provokacija: skelbiamas galimas Maskvos planas  ()

Nukritusi raketa, anot Lenkijos vyriausybės vadovo, greičiausiai yra Ukrainos ginkluotojų pajėgų, tačiau Kremlius šį incidentą gali panaudoti tolesnei propagandai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-17 [Žinios trumpai] Lenkijos krizė gali būti slapta Kremliaus provokacija: skelbiamas galimas Maskvos planas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija galėjo surengti raketų smūgio incidentą, kad Lenkija ir Ukraina tarp savęs susipriešintų. Tokią nuomonę per spaudos konferenciją išsakė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Anot jo, raketa, pataikiusi į žemės ūkio įmonę Pševodovo kaime, pagaminta Sovietų Sąjungoje ir tikriausiai buvo Ukrainos armijos. Kartu, anot M. Morawieckio, šioje situacijoje negalima atmesti ir provokacijos iš Rusijos pusės.

Premjeras pabrėžė, kad incidentą su raketa Pševodovo kaime Kremlius gali panaudoti savo tolesnei propagandinei veiklai.

„Visuomet reikia žinoti, kad visa tai vyksta žiauraus Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą kontekste, todėl iš Chersono skubiai besitraukianti Rusijos Federacija galbūt norėtų sufabrikuoti tokius įvykius, kuriuose ataka galėtų būti vienas iš papildomų ar pagrindinių elementų siekiant kivirčo tarp Lenkijos ir Ukrainos", – spaudos konferencijoje tęsė M. Morawieckis.

Apibendrindamas Lenkijos premjeras pabrėžė, kad šalies teisėsaugos institucijos yra pasirengusios užtikrinti šalies saugumą, o oficialioji Varšuva palaiko nuolatinį ryšį su NATO ir Europos Sąjungos vadovybe.

 

Raketos kritimą Pševodove asmeniškai pakomentavo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Anot jo, Rusija terorizuos visus, kuriuos tik pasieks, o karinė agresija prieš Lenkiją ir Baltijos šalis – laiko klausimas.

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas savo ruožtu sakė, kad Ukraina rado įrodymų, kad Rusija dalyvavo incidente Pševodovo kaime. Pasak jo, Kyjivas oficialiai prašo Lenkijos suteikti prieigą prie įvykio vietos, kad būtų galima nuosekliai ištirti tragediją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()