[Žinios trumpai] Kremlius padarė skubų pareiškimą dėl Lenkijos apšaudymo  ()

Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad lapkričio 15 dieną Rusijos raketos Lenkijoje nenukrito ir pranešimai apie tai yra provokacija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-17 [Žinios trumpai] Kremlius padarė skubų pareiškimą dėl Lenkijos apšaudymo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinis didžiulis Ukrainos apšaudymas buvo lemtingas Rusijos Federacijai: į Lenkijos teritoriją nukrito pora raketų, žuvo du žmonės. Baltijos šalys jau išreiškė solidarumą su Varšuva ir pareiškė pasirengusios ginti kiekvieną savo žemės centimetrą. Jeigu pasitvirtins duomenys apie Rusijos Federacijos agresiją prieš Lenkiją, Kremlius turėtų tikėtis NATO atsako.

Supratusi situaciją, kurioje ji atsidūrė, Maskva suskubo neigti dalyvavusi apšaudyme.

„Lenkijos žiniasklaidos ir pareigūnų pareiškimai apie tariamą „rusiškų" raketų nukritimą Pševodo gyvenvietės rajone yra tyčinė provokacija, siekiant paaštrinti situaciją", – Rusijos spaudos agentūros cituoja Rusijos Gynybos ministerijos pranešimą.

Ministerijos teigimu, įsibrovėliai nepuolė jokių taikinių netoli Lenkijos ir Ukrainos sienos. Maskva taip pat tvirtina, kad lenkų spaudos publikuotose nuotraukose esančios nuolaužos „niekaip nesusijusios su rusiškais ginklais".

 

Ekonominės strategijos centro ekonomistas Jurijus Gaidai rašo, kad rusai galėjo nusitaikyti į Dobrotvorskajos šiluminę elektrinę arba į šalia jos esančią pastotę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(17)
(-12)

Komentarai ()