Skubus žvalgybos pranešimas: Rusija planuoja teroro aktą vos už 40 km nuo Vilniaus – tai susprogdinus Lietuvos sostinei galas  ()

Ukrainos žvalgyba gavo informaciją apie tai, kad Rusija ruošiasi teroristinių išpuolių serijai Baltarusijos teritorijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-21 Skubus žvalgybos pranešimas: Rusija planuoja teroro aktą vos už 40 km nuo Vilniaus – tai susprogdinus Lietuvos sostinei galas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos specialiosios tarnybos netrukus gali bandyti surengti teroristinius išpuolius Baltarusijos teritorijoje, kad įtrauktų šią šalį į karą prieš Ukrainą.

Lapkričio 20 d. Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiasis žvalgybos direktoratas (GUR MO) savo oficialioje svetainėje paskelbė skubų pranešimą šiuo klausimu.

Pranešama, kad rusai, pasitelkdami sabotažą kritinės infrastruktūros objektuose, planuoja Baltarusijoje sukelti žmogaus sukeltą nelaimę. Jie planuoja Astravo atominę elektrinę paversti pagrindiniu puolimo objektu. Incidentai taip pat tikėtini objektuose, kurie ribojasi su Europos Sąjunga.

„Rusijos specialiosios tarnybos užsiima sabotažo įgyvendinimu. Baltarusijos KGB buvo tiesiog informuota. Šiuo metu Baltarusijos KGB, Vidaus reikalų ministerijos ir pasienio kariuomenės padaliniuose jau buvo paskelbta aukšto lygio parengtis“, – pranešė karinė žvalgyba.

 

Anot jos, Rusija ir Baltarusija dėl incidentų kaltomis ketina paskelbti NATO šalis ir Ukrainą. Jau parengta versija apie „Ukrainos kariuomenės uniforma apsirengusius diversantus“. Remiantis Rusijos specialiųjų tarnybų sumanymu, tai, kas vyksta, sustiprins antiukrainietiškas ir antivakarietiškas nuotaikas Baltarusijos visuomenėje, taip pat paspartins tiesioginio Baltarusijos kariuomenės įvedimo į karą procesą.

Astravo AE nuo Vilniaus nutolusi vos per 40 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(57)
(-48)

Komentarai ()