[Žinios trumpai] Stulbinamas mūšis: kaip vienas JAV karys kovojo su 30 Talibano karių ir visus įveikė  ()

Istorija, įrodanti, kad gurkai yra aršiausi kovotojai planetoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1815 m. JK armija bandė užkariauti Nepalą, tačiau pralaimėjo Nepalo kariams: gurkams. Tada britų karininkai nusprendė, kad jei jie negali įveikti gurkų, jie turi sudaryti su jais taiką. Taikos susitarimas nutraukė visus britų bandymus užkariauti Nepalą, o gurkai sutiko prisijungti prie kariuomenės.

Gurkai kariavo keliuose karuose, įskaitant ir abu pasaulinius, ir Folklando karus. Gurkai yra įgudę ir kovingi, priešai juos gerbia ir bijo. Kartu su Prancūzijos svetimšalių legionu šiandien jie laikomi pavojingiausiu koviniu daliniu pasaulyje.

Vienas iš drąsiausių kariškių  gurkų gretose – Dipprasadas Punas.

2010 m. Afganistane, laikinai einantis seržanto pareigas Dipprasadas Punas, vienas atlaikė 30 Talibano karių puolimą. Užpuolikams apsupus jį, Punas apsigynė, iššaudydamas 400 šovinių, susprogdinęs 17 granatų ir vieną miną. Pasibaigus šoviniams, Punas nuo savo kulkosvaidžio nulupo atraminį trikojį, gynėsi nuo priešų juo. Punui prireikė mažiau nei valandos, kad  įveiktų priešus.

 

Puno narsumas buvo įvertintas, jis apdovanotas įspūdingu Kryžiumi už išskirtinį narsumą. Tai antras pagal svarbą britų armijos apdovanojimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(0)
(66)

Komentarai ()