[Žinios trumpai] To dar nebuvo! Ukraina pradės medžioti rusų povandeninius laivus  ()

Pasak Michaelo Clarke'o, per pusantro mėnesio trukmės mokymų Ukrainos pilotai išmoko ne skristi naujais sraigtasparniais, bet ir valdyti įrangą, naudojamą kovai su Rusijos povandeniniais laivais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-24 [Žinios trumpai] To dar nebuvo! Ukraina pradės medžioti rusų povandeninius laivus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų karo ekspertas Michaelas Clarke‘as, komentuodamas trijų sraigtasparnių „Sea King" perdavimą Ukrainai, pažymėjo, kad Didžiosios Britanijos karališkasis laivynas juos panaudojo prieš povandeninius laivus. Apie tai praneša „Sky News".

Anot M. Clarke'o, per pusantro mėnesio mokymus Ukrainos pilotai greičiausiai išmoko ne tiek skraidyti naujais sraigtasparniais, kiek valdyti įrangą, kuri naudojama kovai su Rusijos povandeniniais laivais.

 

Pasak eksperto, tai logiška, nes Ukrainos pajėgos vis labiau kontroliuoja vakarinę Juodosios jūros dalį, į vakarus nuo Krymo ir Sevastopolio.

Vienintelė saugi veikla rusams regione – povandeniniai laivai, keletas jų yra Juodojoje jūroje.

„Todėl suprantu, kad šie sraigtasparniai greičiausiai bus naudojami Juodojoje jūroje prieš povandeninius taikinius", – aiškino analitikas.

 

Anot M. Clarke'o, didžiulė dalis Rusijos karių greičiausiai mirtinai sušals apkasuose, nes turi siaubingą žieminę įrangą. Ukrainos kariai turi daug geresnę aprangą, nes ji pagaminta Vakaruose.

Tačiau reikia pažvelgti ir į civilinį aspektą.

„Rusai bando palikti Ukrainą iki žiemos be elektros. Geriausia, ką Vakarai gali padaryti, tai padėti sutvarkyti sistemą, kurią puola rusai", - aiškino M. Clarke‘as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(0)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: