Skelbiamas vienintelis būdas apsaugoti Lenkiją: „Viskas susiję su reakcijos laiku“  (1)

Priešraketinės gynybos sistemų „Patriot“ dislokavimas Ukrainoje yra naudingas ir pietrytinės Lenkijos dalies saugumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas, lankydamasis NATO pratybose „Tumak 22" prie Lenkijos ir Baltarusijos bei Lenkijos ir Rusijos sienos, praneša šalies gynybos ministerija, nurodydama „LigaBusinessInform".

„„Patriot“ dislokavimas Ukrainoje yra naudingas mūsų šalies pietrytinės dalies saugumui, nes apsauga Rytų Ukrainoje reiškia ir stabilumą rytinėje Lenkijoje", – sakė M. Blaszczakas.

Jis argumentavo tai būtinu reakcijos į priešo raketą laiku.

„Viskas priklauso nuo reakcijos laiko. Lenkijos rytuose dislokuoti „Patriot" galės numušti Lenkijos sieną kertančias raketas, tačiau tragiškas įvykis, nutikęs lapkričio 15 d., atsitiko vos keli kilometrai nuo Ukrainos sienos, raketa kelioms sekundėms įskriejo į Lenkijos teritoriją. Šio laikotarpio neužtenka pasipriešinti", – aiškino Lenkijos gynybos ministras.

M. Blaszczakas įvardijo galimybę interpretuoti Lenkijos karinių pajėgų įvykdytą Rusijos raketos numušimą virš Ukrainos teritorijos kaip Lenkijos įsitraukimą į karą, kaip antrąją priežastį, kodėl Ukrainoje reikia dislokuoti priešraketinę sistemą „Patriot".

 

„Tokios raketos numušimas virš Ukrainos teritorijos reikštų, kad Lenkija stos į karą, o mes to nenorime. „Patriot“ dislokavimas Vakarų Ukrainoje didina ir jos, ir Lenkijos saugumą", – pabrėžė Sąjungininkų gynybos ministerijos vadovas.

M. Blaschakas nurodė galimą elektros energijos tiekimo nutraukimą Ukrainoje dėl priešraketinių sistemų trūkumo ir dėl to išaugusio ukrainiečių pabėgėlių skaičiaus į Europą, kaip trečią priežastį, kodėl priešraketinė sistema perkeliama į Kyjivą.

„Intensyvios raketų atakos prieš Ukrainos elektrines sukelia prieigos prie elektros trūkumą. Dėl to per žiemą bus sukelta dar viena pabėgėlių banga, o Ukrainos saugumo požiūriu, taip pat Lenkijos ir visos Europos saugumui, geriau, kad nekiltų dar viena pabėgėlių banga", – aiškino jis.

 

Ketvirta, M. Blaschakas nesutiko su argumentu, kad priešraketinės sistemos „Patriot" Ukrainai tariamai yra „per daug technologiškos".

„Patriot" yra sena devintojo dešimtmečio versija, todėl negalima sakyti, jog ji yra labai moderni. Į Ukrainą jau buvo perkelta įranga, kuri yra daug sudėtingesnė nei „Patriot" – turiu omenyje kompleksus HIMARS", – sakė Lenkijos gynybos ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai (1)