Ždanovas: „lenkai yra gudrūs, po tokio sprendimo net raketų skeveldros nepasieks Lenkijos“  ()

Olegas Ždanovas pasakė, kokiu atveju „Patriot“ oro gynybos sistemos gali būti perkeltos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas sureagavo į „ažiotažą“ apie galimą oro gynybos sistemų „Patriot“ perdavimą Ukrainai.

Prisiminkite, kad neseniai lenkai kreipėsi į vokiečius su pasiūlymu pastatyti šias oro gynybos sistemas Ukrainos teritorijoje, nes iš to naudos gaus visi.

„Bet Berlynas nieko nesprendžia Ukrainos oro gynybos sistemų klausimu. Kieno „Patriot“ kompleksas? Amerikos. Būtent ji turėtų priimti sprendimą ir duoti leidimą šių ginklų perdavimui Ukrainai“, – interviu su Vadimu Gerasimovičiumi „YouTube“ kanalui „Politeka Online“ sakė ekspertas.

„Bidenui tereikia padaryti pareiškimą, kad JAV neprieštarauja Amerikos „Patriot“ kompleksų, kurie šiuo metu tarnauja kartu su Bundesveru, perdavimui Ukrainai. Tai viskas. Bet tai daugiau, man atrodo, informacinis triukšmas, nes idėja gera. Kariniu požiūriu lenkai yra visiškai teisūs. Jeigu kompleksas stovės mūsų teritorijoje, tai Lenkijos nepasieks net raketų skeveldros. Ir jiems tai būtų naudinga, nes jie būtų daugiau ar mažiau apsaugoti. Jiems nereikėtų skelbti oro antskrydžių signalų ir aiškinti savo gyventojams, kodėl šios raketos juos pasiekia“, – sakė Ždanovas.

 

Karo ekspertas taip pat pabrėžė, kad šiuo atveju Bidenas mieliau tyli. Galbūt laikui bėgant jo padėtis pasikeis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: