Vokietija pagaliau skelbia atsakymą dėl „Patriot“ sistemų Ukrainai  ()

Nuo lapkričio pabaigos vyksta diskusijos, ar suteikti Ukrainai oro gynybos sistemas „Patriot“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo lapkričio pabaigos vyksta diskusijos, ar suteikti Ukrainai oro gynybos sistemas „Patriot“. Tačiau gruodžio 6 dieną Vokietija atsisakė jas suteikti Ukrainai.

Apie tokį atsisakymą savo „Twitter“ paskyroje paskelbė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas. Jis pažymėjo, kad tai išgirdo per pokalbį su Vokietijos gynybos ministre Christine Lambrecht.

Pasak Lenkijos gynybos ministro, jis yra nusivylęs tokia Vokietijos pozicija. Juk „Patriot“ dislokavimas vakariniuose Ukrainos regionuose padidintų ne tik ukrainiečių, bet ir lenkų saugumą.

Mariuszas Blaszczakas taip pat paskelbė apie bendras priemones su Vokietija dėl šių paleidimo įrenginių dislokavimo Lenkijos teritorijoje.

 

Oro gynybos sistema „Patriot“ – didelė „šeima“, kuri nuolat plečiasi, atnaujinama ir modernizuojama. „Patriot“ yra geriausia ir, ko gero, garsiausia oro gynybos sistema pasaulyje. Ji sugeba perimti taikinius dideliu atstumu.

Taip pat ši oro gynybos sistema turi labai jautrius radarus, kurie gali efektyviai aptikti taikinius nuo mažiausio iki didžiausio. Be to, naujausi modeliai gali perimti net balistines raketas, o tai labai svarbu Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(5)
(8)

Komentarai ()