Gerasimovo sprendimas sukėlė naują skandalą Rusijoje: „Z kanalai“ kreipėsi tiesiai į Putiną  ()

Rusijos kariuomenės vadovybė nušalina Rusijos oro desanto pajėgų vadą M. Teplinskį dėl veiksmų Ukrainoje, karo korespondentai reikalauja, kad skubiai įsikištų V. Putinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-23 Gerasimovo sprendimas sukėlė naują skandalą Rusijoje: „Z kanalai“ kreipėsi tiesiai į Putiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariniai propagandistai ir karo korespondentai piktinasi, konstatuodami rimtas problemas, rašo „Agentūra".

Rusijos oro desanto pajėgų vadas Michailas Teplinskis įsakymu buvo nušalintas nuo pareigų, o jo vietą užėmė Generalinio štabo karo akademijos viršininko pirmasis pavaduotojas Olegas Makarevičius, pranešė Rusijos karo propagandistai Aleksandras Sladkovas ir Jurijus Kotenokas. M. Teplinskis atsisakė panaudoti Rusijos kariuomenę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijoms šturmuoti, nes ji būtų virtusi „mėsa".

Karo korespondentai aštriai kritikuoja šį sprendimą, pareiškę grasinimus Rusijos grupuotei Ukrainoje. Jie atkreipia dėmesį į tai, kad naujasis oro desanto pajėgų vadas neturi nieko bendra su šia kariuomenės šaka, o stebėtojai mano, kad pertvarka įvyko dėl karinio departamento vadovybės skilimo. M. Teplinskis parašė raportą ir jam jau atliekama karinė medicinos ekspertizė, reikalinga atleidžiant iš tarnybos, rašė J. Kotenokas, kuris buvusį Oro pajėgų vadą apibūdino kaip „vieną populiariausių kariuomenės generolų". M. Teplinskis yra „personalo gelbėjimo šalininkas" ir mano, kad kareivis „neturėtų būti naudojamas kaip mėsa". Generolas atsispyrė naujojo karinių operacijų Ukrainoje vado V. Gerasimovo norui panaudoti oro desanto pajėgas Bachmuto srityje, mano Karo studijų institutas (ISW).

A. Sladkovas O. Makarevičių pavadino „netinkamu kandidatu į Oro desanto pajėgų vado pareigas". „Pakeisti legendinį vadą buvo paskirtas asmuo, neturintis nieko bendra su desanto pėstininkais", – rašė J. Kotenokas. Pilkosios zonos Telegram kanalas, susijęs su „Wagner", taip pat suabejojo ​​O. Makarevičiaus kvalifikacija, kai jis buvo paskirtas į šias pareigas. M. Teplinskio atsistatydinimas „turi pasekmių ir reikalauja <...> prezidento įsikišimo", pažymėjo J. Kotenokas.

M. Teplinskio atleidimas ir prorusiškų tinklaraštininkų reakcija į tai gali rodyti didėjantį susiskaldymą tarp V. Gerasimovo aplinkos ir aukšto rango karininkų, kurie yra fronte ir turi karinių korespondentų paramą, teigia ISW ekspertai. Oro desanto pajėgų vadovybės pasikeitimas taip pat gali reikšti, kad V. Gerasimovas siekia susilpninti Oro desanto pajėgų vadovybės ir globėjų pozicijas, teigia ekspertai.

 

Jei informacija apie Oro desanto pajėgų vado pasikeitimą yra teisinga, tai rodo, kad neseniai įvykusią vadovybės keitimą Ukrainoje lėmė ne kariniai poreikiai, o tai, kas vyksta Gynybos ministerijos viduje, rašė OSINT analitikas Robas Lee. Oro desanto pajėgų vadovybės pasikeitimas yra pirmasis rimtas personalo pertvarkymas po V. Gerasimovo paskyrimo karių grupės Ukrainoje vadu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()