Ukraina gaus monstrišką „Abrams“ tankų versiją: skelbiama, kas bus su supertechnologiškais šarvais (Video)  (2)

„Abrams“ negalima eksportuoti su įslaptintais šarvais. Atnaujintas M1A2 turi informacinę sistemą, leidžiančią sekti draugiškų transporto priemonių buvimo vietą, rasti priešo pozicijas ir gauti artilerijos užklausas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-27 Ukraina gaus monstrišką „Abrams“ tankų versiją: skelbiama, kas bus su supertechnologiškais šarvais (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV planuoja perkelti į Kijevą pagrindinius mūšio tankus „Abrams“ jų modernesnę M1A2 konfigūraciją, o ne pasenusią A1 versiją, kuri yra JAV karių atsargose. Apie tai praneša „Politico“, remdamasis su šiuo klausimu susipažinusiais šaltiniais.

Tačiau Ukraina gaus 31 tanką be slaptų šarvų.

A2 turi pažangesnę optiką ir valdiklius nei senesni A1, kurie per ateinančius kelerius metus bus pašalinti arba modernizuoti.

Išoriškai A1 ir A2 yra panašūs, tačiau pastarasis turi patobulintą komandinę ginklų stotį su patobulinta nukreipimo optika su atskiru termovizoriumi, leidžiančiu vadui rasti taikinius nepriklausomai nuo oro sąlygų.

Vidinė dalis patyrė didelių pokyčių: atsirado skaitmeniniai valdymo mechanizmai. Ryškiausias bruožas – nauja informacinė sistema, leidžianti dalytis duomenimis su kitomis transporto priemonėmis.

Vadai gali greitai sekti savo transporto priemonių buvimo vietą, nustatyti priešo pozicijas ir gauti artilerijos užklausas.

 

Tačiau pagal galiojančias taisykles „Abrams“ negali būti eksportuojamas su įslaptintu šarvų komplektu, kurio vienas iš komponentų yra nusodrintasis uranas.

Šaltinių teigimu, tokia slapta šarvuočių dalis pašalinama iš eksporto tankų prieš pristatymą į kitas šalis. Yra ir kitų šarvų komplektų, kuriuos JAV gali tiekti į užsienį.

Tankai surenkami „General Dynamics West“ Laime, Ohajo valstijoje. Per metus čia galima pagaminti iki 12 vienetų. Tačiau dabar gamykla užpildyta užsakymais iš Lenkijos ir Taivano, juos atidėti bus sunku.

Lenkija užsakė 250 A2 tankų, kurie bus pristatyti nuo 2025 m., o prieš tai Varšuva gaus skubią karinę pagalbą – 116 tankų M1A1, kurie neseniai buvo pašalinti iš JAV jūrų pėstininkų korpuso.

 

Lenkijos valdžia šių tankų paprašė po to, kai Ukrainai perdavė 250 sovietų tankų T-72.

Savo ruožtu Taivanas 2019 metais užsakė 108 tankus M1A2, pirmoji partija bus pristatyta 2024 metais.

„General Dynamics“ nebegamina M1 tankų nuo nulio, nes turi kelis tankų modelius, o atėjus naujam užsakymui „General Dynamics“ papildo juos naujomis technologijomis, priklausomai nuo pasirinkto varianto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai (2)