Grandiozinis įvykis, skamba visas pasaulis: Putinas gali būti sulaikytas ir pristatytas į teismą  ()

Pasak Andrijaus Kostino, Tarptautinio baudžiamojo teismo Hagoje sprendimas yra istorinis Ukrainai ir visai tarptautinės teisės sistemai. Ir pridūrė, kad teisėsaugininkai užfiksavo 16 000 vaikų deportaciją iš Ukrainos į Rusijos Federaciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-18 Grandiozinis įvykis, skamba visas pasaulis: Putinas gali būti sulaikytas ir pristatytas į teismą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi oficialų įtariamojo tarptautiniu nusikaltimu statusą. Už Rusijos ribų jis turi būti sulaikytas ir pristatytas į teismą. Apie tai savo „Facebook“ puslapyje parašė Ukrainos generalinis prokuroras Andrijus Kostinas.

Jis palankiai įvertino Tarptautinio baudžiamojo teismo sprendimą išduoti Putino ir Rusijos vaikų teisių apsaugos ombudsmenės Marijos Lvovo-Belovos arešto orderį.

Apie tai rašo visa pasaulio spauda, komentuoja daugybė ekspertų. 

Kostino nuomone, dabar pasaulio lyderiai turėtų tris kartus pagalvoti, prieš paspausdami ranką Kremliaus vadovui ir sėsdami su juo prie vieno stalo.

„Pasaulis gavo signalą, kad Rusijos režimas yra nusikalstamas ir jo vadovybė bei pakalikai bus patraukti atsakomybėn“, – rašė Kostinas.

Jo nuomone, tai istorinis sprendimas Ukrainai ir visai tarptautinės teisės sistemai.

„Esu asmeniškai dėkingas už tai TBT prokurorui Karimui Chanui. Kasdien glaudžiai bendradarbiaujame tirdami nusikaltimus, įvykdytus Ukrainoje. Visų pirma dėl priverstinio vaikų trėmimo Generalinė prokuratūra TBT perdavė daugiau nei 40 tomų medžiagos – daugiau nei 1000 puslapių“, – sakė Kostinas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Generalinė prokuratūra užfiksavo 16 000 vaikų deportaciją iš Luhansko, Donecko, Charkivo ir Chersono regionų. Tačiau tikrasis skaičius gali būti daug didesnis.

 

„Nėra jokių abejonių, kad tai planuota Rusijos politika, kuria siekiama sunaikinti Ukrainą kaip valstybę ir ukrainiečius kaip tautą“, – sakė Kostinas.

Jis taip pat pareiškė, kad Ukraina jau sugrąžino namo 308 vaikus. Tačiau dar reikia daug nuveikti, kad visi kiti būtų sugrąžinti ir visi karo nusikaltimų vykdytojai būtų patraukti atsakomybėn.

„Šiandien priimtas sprendimas yra istorinis žingsnis. Tačiau tai tik ilgos teisingumo atkūrimo kelio pradžia“, – sakė generalinis prokuroras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()